Klaus Iohannis continua sa faca praf bugetul Presedintiei

KLAUS IOHANNIS, COTE OBLIGATORII REFUGIATI, CRIZA IMIGRANTI, REFUZ PRESEDINTE ROMANIA

Cheltuielile administratiei Iohannis pentru deplasarile externe par sa devina o constanta a mandatului actualului presedinte. Criticat deseori de presa pentru apetenta mult prea mare pentru concedii si lipsa de viziune a politicii externe, presedintele Klaus Iohannis ramane in continuare fidel strategiei sale: urmarirea cu interes, pas cu pas, in principal doar pe Facebook, a chestiunilor importante din societate.

In privinta deplasarilor externe, noul vehicul inaugurat de Guvern, site-ul Transparenta bugetara, ne arata care au fost exact cheltuielile Presedintiei in acest sens.

Potrivit explicatiilor oferite chiar de Administratia Prezidentiala, Raportul de excutie bugetara publicat la finalul fiecarei luni insumeaza, practic, cheltuielile pentru fiecare activitate de la inceputul anului si pana la finalul acelei luni. Potrivit acestui criteriu, va prezentam sumele exacte cheltuite de administratia Iohannis in fiecare din ultimele patru luni pe deplasari externe.

Potrivit acestor date, suma cea mai mare cheltuita de Iohannis pentru deplasarile sale externe a fost utilizata in luna aprilie, lucru ciudat, avand in vedere agenda presedintelui in acea perioada. Dar iata cifrele.

ADMINISTRATIA IOHANNIS – CHELTUIELI DEPLASARI EXTERNE, IANUARIE

– Deplasari in strainatate: 99.027,48 lei

ADMINISTRATIA IOHANNIS – CHELTUIELI DEPLASARI EXTERNE, FEBRUARIE

– Deplasari in strainatate: 953.583,60 lei – 99.027,48 lei = 854.556,12 lei

– In februarie, presedintele Iohannis a avut doua deplasari externe, in Germania, 10-14 februarie, si la Bruxelles, 18-19 februarie. Printre vizitele externe ale consilierilor presedintelui Iohannis, una dintre cele mai cunoscute este controversata deplasare in SUA a lui Dan Mihalache, seful cancelariei prezidentiale, de la inceputul lunii februarie. Acesta a fost insotit peste Ocean de copresedintele PNL, Alina Gorghiu, si seful Antena 3, Mihai Gidea.

ADMINISTRATIA IOHANNIS – CHELTUIELI DEPLASARI EXTERNE, MARTIE

– Deplasari in strainatate: 1.447.493,93 lei – 953.583,60 lei = 493.910,33 lei

– In martie, deplasarile externe ale Presedintelui Klaus Iohannis au fost: Israel si Palestina – 7-11 martie, Bruxelles – 17-18 martie, Turcia – 23-24 martie. Este posibil ca tot in bugetul pe martie sa intre deplasarea in SUA din perioada 30 martie – 2 aprilie.

ADMINISTRATIA IOHANNIS – CHELTUIELI DEPLASARI EXTERNE, APRILIE

– Deplasari in strainatate: 2.973.567,67 lei – 1.447.493,93 lei = 1.526.073,74 lei

– In aprilie, Klaus Iohasnnis a fost in SUA la Summitul securitatii nucleare: a plecat pe 30 martie si s-a intors pe 2 aprilie. Nu este clar in bugetul carei luni a fost incadrata aceasta vizita.

Sursa text: Trasparenta Bugetara


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *