Klaus Iohannis considera ca modernizarea agriculturii poate reprezenta motorul cresterii economice

ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA, KLAUS IOHANNS, PRESEDINTE ROMANIA, VIZITA OFICIALA, REPUBLICA SLOVACIA, PROGRAM VIZITA SLOVACIA

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca modernizarea agriculturii si reformarea sa ca motor de crestere economica sunt esentiale. „Din pacate, dupa 25 de ani de reforme si miliarde de euro investiti, dezvoltarea sustenabila intarzie sa apara in agricultura si satul romanesc.

Modernizarea agriculturii si reformarea sa ca motor de crestere economica sunt esentiale. Pentru aceasta avem nevoie de initiativa privata, de mici industrii si ferme familiale, de modernizare tehnologica si infrastructura adecvate”, a transmis seful statului, intr-un mesaj cu ocazia aniversarii a 145 de ani de la infiintarea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, care a fost prezentat joi de consilierul de stat Ligia Deca.

Klaus Iohannis a subliniat ca Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca poate avea un impact social semnificativ asupra evolutiei sectorului agricol, atat la nivel national, cat si regional, prin pregatirea profesionistilor.

Potrivit presedintelui Klaus Iohannis, infrastructura pentru invatamant superior si practica profesionala de exceptie a universitatii asigura cu succes baza materiala pentru integrarea in piata fortei de munca.

„In calitate de continuatori ai Scolii Superioare de Agricultura din Cluj, fondata in octombrie 1869, aveti o traditie care inspira si care va responsabilizeaza deopotriva. Rezultatele de exceptie obtinute de-a lungul anilor de profesorii, cercetatorii si absolventii Universitatii sunt dovada importantei pe care o acordati zonei de cercetare-inovare, un pilon al activitatii dumneavoastra si, in opinia mea, un pilon in dezvoltarea Romaniei puternice”, a afirmat seful statului.

Klaus Iohannis s-a aratat convins ca in cadrul comunitatii academice va gasi parteneri de incredere in ceea ce priveste consultarea publica pe tema Educatiei.

„Avem nevoie de o viziune moderna, cu obiective clare, cuantificabile si pe termen lung, de masuri concrete si de un cadru normativ stabil, bazat pe principii agreate si sustinute de toti cei implicati in sistemul de invatamant, dar si de intreaga societate. Aceasta noua viziune trebuie corelata cu prioritatile pe termen lung ale Romaniei, iar relansarea sectorului agricol si specializarea inteligenta in domeniile conexe sunt esentiale pentru acest deziderat”, a completat presedintele Klaus Iohannis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *