Klaus Iohannis condamna atacurile teroriste de la Copenhaga

cod penal, cod silvic, modificari, conferinta de presa, klaus iohannis, diicot, carduri de sanatate, presedinte romania,

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, condamna atacurile teroriste care au avut loc sambata noapte in Copenhaga, capitala Danemarcei.

Actiunile teroriste au inceput la un centru cultural, in cursul unei dezbateri privind islamismul si libertatea de expresie, si au continuat in apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze.

„Dupa atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie si diferentele religioase. Romania isi reafirma sprijinul fata de lupta impotriva terorismului si fata de masurile europene de combatere si descurajare a oricaror tentative de terorism.

In acelasi timp, toleranta fata de credintele religioase ale popoarelor trebuie sa fie respectata si cultivata atat in presa cat si in discursurile publice”, a transmis Iohannis, intr-un comunicat publicat de Administratia Prezidentiala.

Seful statului nu e singurul oficial roman care a condamnat aceste atacuri. Pe Twitter, ministrul de Externe Bogdan Aurescu si-a exprimat solidaritatea cu poporul danez.

„Condamnam cu fermitate atacurile din Danemarca. UE este unita impotriva terorii si a extremismului. (Ne exprimam – n.red.) solidaritatea cu Danemarca si poporul danez”, a fost mesajul transmis de ministru.

Doua atacuri au fost comise in cursul zilei de sambata la Copenhaga, in urma carora au fost ucisi doi oameni si raniti cinci.

Politia daneza a ucis, duminica, un barbat, in Norrebro, un cartier din Copenhaga din apropierea zonei in care au fost comise atacurile.

Autoritatile nu au confirmat oficial daca intre barbatul ucis si atacuri ar exista vreo legatura.

Sursa foto: presidency.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *