Klaus Iohannis a promulgat Legea Big Brother

promulgare, lege, klaus iiohannis, presedinte romania, legea big brother

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri Legea, privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cunoscuta sub numele de Legea Big Brother.

Astfel, printre decretele semnate vineri de Klaus  Iohannis se afla promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, anunta Administratia Prezidentiala.

Legea a fost adoptata, la finalul lunii septembrie, de Camera Deputatilor, cu 187 voturi pentru, 12 impotriva si 22 de abtineri.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cunoscuta ca legea „Big Brother” primise marti raport favorabil de la Comisia Juridica.

Propunerea legislativa a fost agreata la Cotroceni in luna mai de liderii partidelor politice parlamentare si a fost initiata de senatorii Vasile Blaga (PNL) si Gabriel Oprea (UNPR) si deputatii Daniel Constantin (ALDE), Alina Gorghiu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Varujan Pambuccian – (minoritati) si Victor Ponta (PSD).

Conform legii, companiile de comunicatii sunt obligate ca timp de trei ani sa pastreze datele de trafic ale abonatilor sau utilizatorilor.

„La solicitarea instantelor de judecata sau la solicitarea organelor de urmarire penala ori a organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, cu autorizarea prealabila a judecatorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si furnizorii de retele publice de comunicatii electronice pun la dispozitia acestora, de indata, dar nu mai tarziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare, in conformitate cu prevederile referitoare la protectia datelor cu caracter personal”, se mai arata in proiect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *