Klaus Iohannis a lansat un avertisment la adresa UE

IOHANNIS, DECLARATII, SUMMIT PPE, CONGRES PPE, MALTA

Presedintele Romaniei a lansat un avertisment la adresa Uniunii Europene (UE). KLAUS IOHANNIS a declarat, joi, la intalnireea de la Palatul Cotroceni cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania, ca procedura COTELOR de REFUGIATI trebuie sa fie realizata in baza unui dialog si nu printr-o ‘abordare birocratica, contabila’.

„Astept mai mult de la functionarea mecanismelor europene, imi doresc de la UE mai multa coerenta, mai multa viziune si mai multa strategie. Proiectul european nu este un simplu slogan si UE nu este un set de mecanisme birocratice. Europa unita e o viziune despre o lume mai prospera, mai unita si mai aproape de cetatenii sai. Imi doresc un management mai eficient la nivelul institutiilor europene, o mai buna planificare, mai multa rigoare in ceea ce priveste agenda europeana.

Principala provocare a UE este MIGRATIA. Vreau sa explic inca o data pozitia ROMANIEI in cazul REFUGIATILOR, ea nu este bazata pe un refuz al ideii de a primi refugiati ci pune sub semnul intrebarii procedura, cred ca toate statele sunt egale si o astfel de procedura trebuie pornita de la acest principiu, prin dialog, si nu printr-o abordare birocratica, contabila. ROMANIA e solidar cu celelalte state UE si va continua sa se implice in rezolvarea CRIZEI REFUGIATILOR”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a avut programata, joi, la Palatul Cotroceni, o intalnire cu cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

La intalnirea care a avut loc la ora 11:00 KLAUS IOHANNIS a prezentat directiile politicii externe pentru acest an.

Din partea corpului diplomatic a vorbit noul Nuntiu Apostolic in Romania, monseniorul Miguel Maury Buendia, pe care seful statului l-a primit marti la Palatul Cotroceni cu ocazia prezentarii scrisorilor de acreditare in tara noastra. O absenta surprinzatoare din partea corpului diplomatic a fost cea a ambasadorului american Hans G. Klemm, SUA fiind reprezentata la intalnire de insarcinatul cu afaceri  Dean Thompson.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *