Judecator acuzat ca a luat mita 80.000 de euro

judecator

Un judecator este acuzat de procurorii DIICOT ca a sprijinit un grup infractional, luand mita 80.000 de euro pentru a ajuta mai multe firme sa intre in faliment.

Membrii grupului infractional organizat sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani, bancruta frauduloasa, luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, iar prejudiciul adus statului se ridica la circa sase milioane de lei, se arata intr-un comunicat al Directiei.

Procurorii DIICOT suspecteaza ca, incepand cu anul 2009, a fost constituit un grup infractional organizat sprijinit de catre magistratul respectiv, care era investit cu solutionarea unor dosare privind insolventa unor firme.

Acesta ar fi pretins si primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societati comerciale.

„Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, avand calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vanzarea bunurilor acestor societati in faliment, la preturi subevaluate, catre alte societati controlate de catre membrii grupului, societati care, la randul lor, au valorificat bunurile respective catre terti la o valoare mult mare”, se detaliaza in documentul citat.

In acest dosar, anchetatorii fac perchezitii la o adresa din municipiul Resita. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul BCCO Timisoara si SCCO Caras Severin si cu suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *