Ion Sandu, primarul PSD acuzat de 27 de infractiuni

ion sandu

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe primarul comunei Davidesti din judetul Arges, Ion Sandu, care a trecut de la PDL la PSD in baza ordonatei migratiei politice. Edilul este acuzat de 27 de infractiuni de abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri si neglijenta in serviciu.

Astfel, Ion Sandu urmeaza sa fie judecat pentru sase infractiuni de abuz in serviciu, 19 de complicitate la fals in inscrisuri si doua de neglijenta in serviciu, potrivit unui comunicat DNA remis miercuri.

Alaturi de edilul social-democrat au mai fost trimise in judecata inca opt persoane, printre care angajati ai primariei si directori de firme.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca Ion Sandu, in calitate de primar, a achitat catre patru firme controlate de oameni de afaceri, ilegal, suma totala de 1,46 milioane de lei, din banii administratiei locale.

Sandu a facut platile in contextul derularii mai multor contracte de lucrari, insa procurorii sustin ca primarul a dat bani pe niste lucruri care nu exsita.

Este vorba despre lucrari neefectuate si utilaje nelivrate in cadrul executiei canalizarii din localitatea Davidesti si lucrari care nu au fost executate in realitate in cadrul modernizarii ulitei Valcel din satul Contesti aflat in aceeasi comuna.

De asemenea, Sandu a platit si lucrari care nu au fost executate la reteaua de alimentare cu apa din mai multe sate ale comunei Davidesti, precum si la Caminul Cultural din localitate.

A ajutat directori sa falsifice acte

Mai mult Ion Sandu i-a ajutat pe doi directori de firme sa falsifice mai multe inscrisuri „prin contrafacerea subscrierii, acestea materializandu-se prin acceptarea la plata, ordonantarea si achitarea lucrarilor mentionate in aceste inscrisuri, dar neexecutate in realitate”.

Totodata, „inculpatii Istrate Valeriu Mihai si Moise Dumitru, in calitate de diriginti de santier, desemnati din partea Primariei comunei Davidesti, privind contractele de lucrari mentionate anterior, au semnat si avizat prin stampilare mai multe situatii de lucrari in care au fost mentionate lucrari neexecutate, dar achitate de conducerea UATC Davidesti in contextul derularii contractelor”, se mai arata in rechizitoriul anchetatorilor.

In plus, Ion Sandu, alaturi de doua angajate ale primariei, nu a introdus in evidenta fiscala mai multe sume. De asemenea, acestia au dispus plata ilegala „din creditele bugetare aprobate pentru ‘Bunuri si servicii’ a sumei de peste 24.000 de lei, reprezentand indemnizatie de hrana acordata salariatilor din cadrul Primariei comunei Davidesti”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arges.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *