Ion Cristoiu dezvaluie cine poate fi castigatorul surpriza al alegerilor din PSD

lupta psd, sefie psd, liviu dragnea, rovana plumb, valeriu zgonea, ion cristoiu, victor ponta, inlocuitor

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat un scenariu exploziv in privinta Partidului Social Democrat, in ultimul editorial publicat pe blogul personal. Explicatiile gazetarului vin dupa ce Victor Ponta a demisionat de la conducerea formatiunii. Astfel, ziaristul se intreaba: Din batalia dintre Rovana Plumb si Liviu Dragnea va cistiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptatorul impotriva Coruptiei, cel care vorbeste pe placul Ambasadei Americane?

In acest context, jurnalistul a lansat trei intrebari cheie care ar putea intari faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-ar pregati sa preia sefia PSD.

Va prezentam explicatiile integrale ale gazetarului Ion Cristoiu de pe blogul personal:

„Joi, dupa amiaza, a aparut in presa noastra stirea potrivit careia „Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a criticat dur conducerea partidului social-democrat intr-un interviu acordat Associated Press.”

Formularea e copiata prosteste, fara o minima verificare, dintr-un text al Agerpress.

In realitate e un material semnat de Alison Mutler, corespondenta AP la Bucuresti, publicat sub titlul mai mult decit semnificativ:

Romania parliament speaker calls for reforms of ruling party.

Autoarea scrie la un moment dat:

„In Romania, the system is reminiscent of the `communistoid’ mentality which affects our credibility, Zgonea said in an interview with The Associated Press. We need a change of mentality… that is what the young generation is saying to us.”

Nu e limpede daca materialul sintetizeaza un interviu mai amplu, care urmeaza sa fie publicat ulterior sau prin „an interview with The Associated Press” se intelege o discutie din care autoarea a facut acest material.

Oricum important e faptul ca in presa romana a explodat materialul cu titlul de mai sus, postat pe site-ul AP joi, 16 iulie 2015 la 11.50.

Dintr-o precizare de inceput si o referire a autoarei la acordul propus de Victor Ponta lui Klaus Iohannis miercuri seara la B1Tv, intelegem ca discutia a avut loc joi dimineata, la prima ora, odata ce materialul a fost postat pe site la 11.50.

Important e si faptul ca materialul n-a fost scris si publicat pentru a dezvalui framintarile din PSD, batalia pentru putere din PSD dupa demisia lui Ponta, ci pentru a prezenta, prin intermediul AP, punctul de vedere al lui Valeriu Zgonea din dimineata de joi despre PSD si despre ce trebuie sa faca PSD.

Din discutia cu Valeriu Zgonea, se contureaza un lider PSD care se distinge prin insusirea pina la virgula a viziunii asupra PSD expuse consecvent in ultimul timp de Divizia Presa a Binomului SRI-DNA:

O modernizare profunda a PSD:

„Presedintele Camerei Deputatilor a lansat joi o chemare la o profunda modernizare a partidului de guvernamint, dupa ce Primul Ministru Victor Ponta a fost acuzat de coruptie si i s-a pus sechestru pe o parte din bunuri”.

Caracterul benefic al actiunii Binomului SRI-DNA din ultimul timp:

„Lupta impotriva coruptiei care s-a intensificat in lunile recente, a sporit increderea investitorilor”

E nevoie de un Congres rapid al PSD care sa aleaga un nou presedinte.

In final, autoarea tine sa precizeze ca media de la noi l-a prezentat pe Valeriu Zgonea drept posibil candidat pentru postul de presedinte al PSD.

Intrebari:

  1. Cum de s-a adresat Alison Mutler, repet, romanizata deja dupa atita sedere la noi tocmai lui Valeriu Zgonea si numai lui Valeriu Zgonea pentru a-i cere parerea despre ce se intimpla in PSD?
  2. Cum de sunt parerile lui Valeriu Zgonea despre PSD identice cu cele ale Diviziei Presa a Binomului?
  3. Cum de s-a razgindit peste noapte Valeriu Zgonea care ieri zicea ca n-are timp de vorbe, deoarece e in luna de miere?

Raspuns la toate aceste intrebari:

La intilnirea dintre conducerile Camerelor, Victor Ponta pe de o parte si reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti despre modificarile la Codul Penal, spre stupoarea colegilor sai de delegatie, Valeriu Zgonea a sustinut cu inversunare:

  1. Necesitatea renuntarii totale la imunitatea parlamentara.
  2. Orice tentativa de modificare a Codurilor inseamna o concesie facuta coruptiei.
  3. Actiunile Binomului trebuie sa continue in forta.

Colegilor sai de Delegatie nu le-a placut deloc interventia lui Valeriu Zgonea.

Americanilor le-a placut de moarte.

Sa fie Liviu Dragnea doar cel care tulbura apele pentru a le putea limpezi Valeriu Zgonea?

Din batalia dintre Rovana Plumb si Liviu Dragnea va cistiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptatorul impotriva Coruptiei, cel care vorbeste pe placul Ambasadei Americane?

Asa s-ar parea dupa imaginea de Monica Macovei a PSD facuta lui Valeriu Zgonea de AP”, a scris Ion Cristoiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *