Iohannis vorbeste in Parlament de la ora 16

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis se va adresa luni, la ora 16.00, Parlamentului.

„Astazi ma voi adresa Camerelor reunite pentru a marca inceputul primei sesiuni parlamentare din acest an. Parteneriatul presedintelui cu Parlamentul raspunde nevoii de a restabili increderea in aceasta institutie fundamentala a democratiei. Imi doresc un Parlament puternic, pentru ca un Parlament slab inseamna o veriga slaba in constructia democratica. Un Parlament lipsit de credibilitate nu face decat sa indeparteze cetatenii de politica si sa lase loc indoielii, resemnarii sau cinismului”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Seful statului le-a adresat, acum o saptamana, o scrisoare celor doi presedinti ai camerelor parlamentare in care a solicitat sa se adreseze Parlamentului.

„In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 9 februarie 2015, ora 16:00”, se arata in scrisoarea trimisa lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, si lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Ulterior, conducerea Parlamentului a decis ora la care poate veni Iohannis sa se adreseze senatorilor si deputatilor.

Presedintele Klaus Iohannis a avut, acum o saptamana, o intrevedere la Palatul Cotroceni cu cei doi presedinti ai camerelor, in contextul in care a inceput o noua sesiune parlamentara.

Intalnirea a fost precedata de o runda de consultari cu liderii partidelor politice din Parlamentul Romaniei.

Saptamana aceasta, presedintele va participa la summit-ul Consiliului European din 12 februarie, organizat la Bruxelles pe tema luptei impotriva terorismului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *