„Iohannis si Ponta sunt prea prosti” – Russiatoday.ro

ATAC DUR, BEBELUSI MORTI, BACTERIE NECUNOSCUTA, VICTOR PONTA, KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTE ROMANIA, IOBAGI, MOSIER, FOST PREMIER

La scurt timp dupa vizita in Romania a unui inalt oficial NATO, comandantul suprem al fortelor aliate din Europa (SACEUR) generalul Philip M. Breedlove, publicatia russiatoday.ro critica dur administratia de la Bucuresti. Editorialistul publicatiei filo-ruse, Dan Musetoiu, nu se sfieste sa afirme ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta “sunt prea prosti” si ca Romania “va fi descalificata rusinos in Razboiul Marii Negre”.

Atacul publicatiei filo-ruse la adresa Romaniei si a liderilor ei survine la scurt timp dupa ce autoritatile de la Bucuresti au anuntat ca tara noastra poate gazdui echipament si trupe NATO. Generalul Philip M. Breedlove s-a intalnit atat cu presedintele Klaus Iohannis cat si cu premierul Victor Ponta. Dupa intalnirea cu oficialul american, seful Guvernului a anuntat ca Romania este dispusa sa gazduiasca orice capabilitati decide NATO. In acest context, russiatoday.ro publica un editorial intitulat: “Filmul razboiului din Marea Neagra. Originalitatea scenariului romanesc.” In care ataca pozitia Romaniei in conflictul dintre Rusia si tarile din Occident in cadrul unui asa-zis razboi al Marii Negre. El spune ca Rusia, pe de o parte, si aliatii SUA, pe de alta parte, au scenarii diferite fata de anexarea Crimeei si, de aici, un razboi in aceasta parte a Europei este inevitabil.

“Klaus Iohannis si Victor Ponta scriu, in aceste zile, un scenariu absolut original pentru Romania in Razboiul Marii Negre, fiind prea prosti sa copieze ceva bine. Puteau sa copieze modelul polonez, cel unguresc, cel turcesc, chiar si cel bulgaresc… ar fi fost mai bine decat sa tina mortis sa fie originali.”, se arata in editorialul din russiatoday. Publicatia filo-rusa a mai adaugat ca “originalitatea romaneasca” s-a manifestat prin legalizarea prezentei „fara numar, fara numar” a militarilor americani si a echipamentelor militare americane, cu care acestia, americanii adica, vor face ce vor, cand vor, cum vor. Bad decision!”.

In concluzie, se arata in publicatia citata, “vestea proasta vine daca aceasta competitie nu ramane regionala ci devine globala. Juriul va judeca fie dupa criteriile LA-Hollywood fie dupa criteriile Mosfilm. In ambele cazuri, Romania va plati pretul originalitatii si va fi descalificata rusinos”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *