Iohannis, prima reactie dupa ce Ponta a fost inculpat oficial

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si presedintele Guvernului spaniol Mariano Rajoy au discutat luni, la Madrid, despre mai multe subiecte fierbinti de pe agenda internationala, dar si despre legaturile dintre cele doua tari si situatia comunitatii de romani din Spania, precum si problema dublei cetatenii pentru acestia.

Seful statului nu a scapat de intrebarile referitoare la situatia premierului Victor Ponta, care luni s-a prezentat la DNA, fiind inculpat oficial in dosarul lui Sova iar procurorii decizand punerea sub sechestru a averii sale.

„Punctul meu de vedere din aceasta chestiune este foarte bine cunoscut inca din 5 iunie (data la care s-a inceput urmarirea penala pe numele premierului si Iohannis i-a cerut demisia, n.red.), nu am nimic de adaugat, dar imi mentin acea evaluare. Cred ca ar trebui sa ne concentram pe Spania. Dar vom colabora institutional, ca sa nu las asta in suspans”, a raspuns Iohannis.

Si Rajoy a fost intrebat de jurnalistii romani ce se intampla in Spania cand un demnitar e pus sub acuzare.

 „Eu am avut norocul ca niciun membru al Guvernului sa nu fie acuzat si n-as vrea sa stiu ce s-ar intampla in acest caz”, a raspuns Rajoy.
Iohannis i-a multumit lui Rajoy pentru faptul ca, desi a participat la summit-ul de la Bruxelles pe situatia Greciei care a avut o durata record de peste 17 ore, a venit apoi direct la intalnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *