Inspectorii ISU din Dosarul Colectiv, trimisi in judecata

PRIMARIE BRASOV, PRIMAR BRASOV, GEORGE SCRIPCARU, TRIMITERE IN JUDECATA, ABUZ IN SERVICIU, DOSAR DNA, RECHIZITORIU, ORDONANTA PROCURORI DNA

La mai putin de o luna distanta dupa ce au fost retinuti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), doi inspectori ISU au fost trimis in judecata.  Astfel, ANTONINA RADU si GEORGE PETRICA MATEI, ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, la data faptelor, sunt acuzati de ABUZ in SERVICIU daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un FOLOS NECUVENIT.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2014 – primavara anului 2015, ANTONINA RADU si GEORGE PETRICA MATEI, in calitate de ofiteri inspectori in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. COLECTIV Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Concret, ANTONINA RADU si GEORGE PETRICA MATEI au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Desi au facut mai multe deplasari la S.C. COLECTIV Club SRL, mai spune DNA, ANTONINA RADU si GEORGE PETRICA MATEI nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obtinerea unui FOLOS NECUVENIT  in suma de 62.298 lei pentru S.C. COLECTIV Club S.R.L. Bucuresti, reprezentand profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea functionarii pana la data dezastrului 30.10.2015.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Militar Bucuresti, iar prima procedura din dosar va fi verificarea masurilor preventive. ANTONINA RADU si GEORGE PETRICA MATEI se afla in AREST PREVENTIV.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *