Incendiu in Slanic Moldova. Arde de mai bine de 20 ore

Incendiu in Slanic Moldova

Incendiu in Slanic Moldova. Un incendiu puternic a izbucnit  intr-o zona impadurita din statiunea Slanic Moldova, judetul Bacau, unde peste sapte hectare de litiera, cioturi si busteni uscati au fost cuprinse de flacari, 80 de pompieri si angajati ai Directiei Silvice intervenind pentru stingerea flacarilor.

Incendiu in Slanic Moldova. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, incendiul se manifesta de mai bine de 20 ore intr-o padure de foioase din zona cartierului Cerdac a statiunii Slanic Moldova, arzand litiera, cioturile si bustenii uscati de la poalele padurii, fara a fi cuprins coronamentul copacilor.

Practic, sunt afectate peste sase hectare de padure de puiet si un hectar de padure matura, distanta dintre cele doua focare fiind de aproximativ un kilometru.

Incendiu in Slanic Moldova. In consecinta, zeci de pompieri militari si civili, precum si angajati ai Directiei Silvice intervin, la ora actuala, pentru stingerea incendiului, anuntat in cursul serii de duminica.

„Aproape 80 de pompieri si lucratori silvici au actionat pe tot parcursul noptii la izolarea focarelor prin crearea acelor fasii de siguranta de pe care a fost indepartata toata vegetatia care ar putea conduce la extinderea incendiului. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea flacarilor, apa fiind transportata in zonele greu accesibile cu acea autospeciala pe senile de care dispune inspectoratul. Din pacate, vantul ar putea sa ne creeze probleme, existand pericolul de reaprindere in zonele unde s-a reusit lichidarea incendiului si chiar extinderea acestuia”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Incendiu in Slanic Moldova. Pompierii bacauani nu au putut estima cand se va termina interventia din statiunea Slanic Moldova, in conditiile in care judetul Bacau se afla sub cod galben de vant in cursul dupa-amiezii de luni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *