Incendiar! Radu Mazare a fost turnat la DNA de mana lui dreapta

decebal fagadau, anchete dna, denunt, radu mazare, primaria constanta, candidat psd, fagadau l-a turnat pe mazare,

Actualul candidat din partea PSD la Primaria Constantei, Decebal Fagadau (foto dreapta), a declarat intr-o ancheta aparuta la publicatia locala Info Sud-Est ca a sprijinit DNA in timpul perchezitiilor ce au avut loc la Primarie in dosarul fostului primar Radu Mazare (foto stanga).

Viceprimar al lui Radu Mazare intre 2008-2015, actualul primar interimar al Constantei, Decebal Fagadau, sustine ca si-a acordat tot sprijinul jandarmilor, politistilor si procurorilor Anticoruptie. Oare este moral ca un om care s-a autodenuntat si a denuntat sa fie primarul celui mai important oras din Romania dupa Bucuresti?

„Personal, am colaborat intotdeauna cu institutiile statului atunci cand au solicitat inscrisuri, documente legate de activitatea municipalitatii. Chiar daca primarul Radu Mazare a fost subiectul mai multor anchete, intotdeauna am incercat ca institutia primariei sa nu fie perceputa asa macar de organele de cercetare. Tocmai de aceea, de indata ce primim solicitari le punem la dispozitie inscrisurile, chiar daca de multe ori asta intarzie restul activitatilor. DNA are un rol important pentru societatea contemporana, pentru ca dupa 20 si ceva de ani in care altele au fost regulile, altele au fost conjuncturile, trebuia sa vina un moment de reasezare. Sunt convins ca atat la nivel national, cat si la nivel local activitatea are ca scop infaptuirea legii si nu o imixtiune in jocul democratic sau in viata partidelor. Nu vad o teorie a conspiratiei prin care DNA vaneaza un anumit partid in detrimentul altui partid. Vad ca anchetele se desfasoara indiferent de culoarea politica, acolo unde exista suspiciuni ca s-a intamplat o infractiune (…). Pe de alta parte, daca oamenii au creditat DNA cu un grad ridicat de incredere, inseamna ca ei stiu mai bine. Intotdeauna poporul stie mai bine”, isi incepe Fagadau povestirea referitoare la experienta cu procurorii DNA.

In timp ce raspundea la intrebari, actualul primar interimar rememora privind in gol, printre dosare, documente si harti, zilele in care era coleg de birou cu jandarmii, politistii si procurorii Anticoruptie

„Pot sa va spun ca in acest birou a avut loc… hai sa-i spunem schimbul de inscrisuri, prezentare de mandate si asa mai departe… Ca… la fel ca si acum, biroul arata la fel… la fel ca si acum… era tot muzica clasica la televizor… La fel ca si acum colegii mei isi faceau treaba si dupa ce persoanele care duceau la indeplinire mandatul au constatat ca nu se opune nimeni, ca exista oameni civilizati, ca nu e nici un fel de opozitie la predarea de inscrisuri, asa cum probabil s-ar fi asteptat, lucrurile s-au desfasurat in liniste, cu decenta. Eu le-am adresat rugamintea ca, dincolo de birourile unde urmeaza sa se desfasoare perchezitia, prezenta jandarmilor, daca nu este neaparat necesara, sa nu existe. Tocmai pentru a nu induce in randul colegilor mei o teama”, isi aminteste Decebal Fagadau pentru Info Sud-Est.

Intrebat de ce schimbul de documente oficiale nu a avut loc in biroul primarului Radu Mazare, sau al viceprimarului Gabriel Stan, astazi judecat pentru abuz in serviciu, Decebal Fagadau a raspuns ca la prima perchezitie era singurul prezent in Primarie.

Relatia primarului interimar cu ANI si DNA este una complexa : Decebal Fagadau s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 2009 si 2012 pentru ca a fost, simultan, si viceprimar, si reprezentantul Consiliului Local Constanta in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul RAJA, mentioneaza sursa citata. Aceeasi sursa vorbeste despre „zvonuri referitoare fie la un denunt al lui Radu Mazare pe numele fostului sau viceprimar, fie la cauze disjunse din anumite spete care l-ar viza pe Decebal Fagadau si activitatea acestuia, fie la incalcarea legii prin semnarea anumitor documente si contracte in perioada in care Radu Mazare nu mai semna nicio hartie, iar aceste sarcini le reveneau viceprimarilor sai”.

Decebal Fagadau este, de asemenea, martor la DNA in dosarul ANRP 4, legat de retrocedarea a 25 de hectare dintr-un cartier constantean, in care este implicat si fostul prefect Claudiu Palaz, actualul candidat la Primaria Constantei din partea MP. Intrebat de reporterii de la Info Sud-Est daca DNA il vizeaza si in alta calitate decat cea de martor, Decebal Fagadau a declarat :

„Nu mi s-a adus la cunostinta ca as avea vreo calitate de suspect, sau invinuit, sau mai stiu eu cum, in vreun dosar penal (…). Am fost citat in calitate de martor in dosarul ANRP, cu Horia Simu, le-am spus tot ce stiam si am plecat. Asta-i tot. Nu am cunostinta sa am vreo calitate de suspect, sau inculpat, sau mai stiu eu ce in vreun dosar penal.”

La intrebarea daca poate confirma zvonurile conform carora a fost sau este denuntator in anumite dosare documentate de procurorii DNA, Decebal Fagadau a raspuns : „Ce sa comentez eu la asa ceva? N-am ce sa comentez. Daca ar fi fost asa ceva, ati fi vazut pana acum”.

Sursa text: InfoSudEst


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *