Inca un hot eliberat mai devreme: Nicolae Popa

FOST DIRECTOR FNI, FONDUL NATIONAL INVESTITII, PRABUSIRE FNI, ELIBERARE CONDITIONATA, NICOLAE POPA, JUDECATORIA GAESTI, CONDAMNARE, NICOLAE POPA ELIBERAT

Nicolae Popa, condamnat la 10 ani si patru luni de inchisoare, in dosarul prabusirii Fondului National de Investitii, a fost liberat conditionat, dupa ce a stat in spatele gratiilor trei ani si doua luni, potrivit unei decizii a Judecatoriei Gaesti, scrie Mediafax.

Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti a transmis Judecatoriei Gaesti o propunere de liberare din inchisoare a a fostului sef al FNI Nicolae Popa. In baza acestei propuneri, Judecatoria Gaesti a dispus, in 24 august, punerea in libertate a lui Popa. Decizia nu era definitiva si putea fi contestata in cel mult trei zile.

Cum nicio contestatie nu a fost depusa in acest caz, in 30 august, Nicolae Popa a fost eliberat din penitenciar. „Admite propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti pentru condamnatul Popa Nicolae. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Popa Nicolae de sub puterea mandatului nr. 424/2014 emis de Judecatoria Giurgiu, in baza sentintei penale nr. 364/2014, daca nu este retinut sau arestat in alte cauze”, conform deciziei din 24 august.

In iunie 2014, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Nicolae Popa, in dosarul prabusirii FNI, la 10 ani si patru luni de inchisoare. Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.

La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii (FNI), Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare. Popa a fost arestat in 2 decembrie 2009, de catre autoritatile judiciare indoneziene, si adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *