Iliescu si Cristoiu se balacaresc in mediul on-line

ION ILIESCU, DECLARATIE SOC, DOSAR MINERIADA, DOSAR REVOLUTIE, FOST PRESEDINTE ROMANIA, HALUCINANT, INCREDIBIL,

Fostul presedinte ION ILIESCU si jurnalistul ION CRISTOIU sunt protagosnistii unui SCANDAL MONSTRU care tine capul de afis in spatiul on-line. Cei doi se balacaresc prin intermediul blogurilor personale, ILIESCU si CRISTOIU aruncandu-si VORBE GRELE.

In continuare va prezentam, in varianta integrala, atacurile celor doi:

ION ILIESCU/,,Un soi de replica la un simulacru de analiza politica”

Nu mi-am facut niciodata iluzii in legatura cu probitatea profesionala a lui ION CRISTOIU. Si nici in legatura cu rectitudinea sa morala. Nu am raspuns mojiciilor sale, ascunse in spatele ”libertatii de exprimare”, mojicii care tin loc de analiza politica onesta si obiectiva. Nu sunt alergic la critica, dimpotriva. Nu cred ca a fost-si este-lider politic post-decembrist care sa fi fost criticat-si jignit-cum am fost si sunt eu. Stiam la ce sa ma astept, asa ca mi-am asumat toate consecintele implicarii in viata publica romaneasca.

Nu accept si nu voi accepta insa, indiferent daca asta va atrage inca un potop de imunditati din partea unui personaj plin de frustrari si de rautate, cum este ION CRISTOIU, proferarea unor minciuni ordinare in ceea ce ma priveste.

FSN nu a fost, cum crede ION CRISTOIU, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine si cum a servit si serveste. FSN, cu toate limitele si erorile sale-proprii tuturor partidelor din tranzitia spre democratie-a fost un partid responsabil, care a construit institutii democratice, o Constitutie in acord cu normele europene, a initiat tranzitia la economia de piata, a condus Romania atunci cand a iesit din CAER si din Tratatul de la Varsivia, a dus-o in Consiliul Europei. Violente sociale au fost si in perioada mandatului presedintelui Emil Constantinescu. Poate batalia de la Costesti ii mai spune ceva ”obiectivului” jurnalist.

Sunt implicat in viata politica, si in viata de partid. Place sau nu lui ION CRISTOIU, ca fost presedinte al Romaniei, ca fost presedinte al PSD, si actual presedinte de onoare al partidului, am niste obligatii si niste responsabilitati. Pe care inteleg sa mi le exercit, in fata romanilor, a membrilor si simpatizantilor PSD. Nu este nici bolsevism, nici dejizm, nici ceausism. Apropo: responsabilitatile lui ION CRISTOIU in presa comunista erau cumva semn al aderentei sale la democratia liberala si atasament la valorile nepieritoare ale capitalismului, sau cum? Ca altminteri n-are de dat lectii nimanui, pentru ca nu are indreptatirea morala s-o faca. Oameni ca ION CRISTOIU au construit, din prostie, sau din ticalosie, imaginea unei Romanii dominata de ”baroni” locali. Daca mai intelege ceva din ceea ce inseamna democratie, separatia puterilor in stat, descentralizare administrativa, subsidiaritate, nu ar mai debita astfel de clisee penibile. In Romania puterea politica si administrativa este impartita, nu mai suntem in regimul partidului unic si al Iubitului Conducator. ”Baronii” sunt votati de oameni, si se supun controlului lor democratic, iar cand incalca legea sunt sanctionati de lege. In rest, ca peste tot in lume, politica se face cu negocieri si aliante intre diversii competitori, cu compromisuri rationale, iar minoritatea se supune majoritatii.

Alegerea lui Liviu Dragnea a fost rezultatul unui proces democratic, si NU expresia vointei mele. Eu am avut un singur vot. Este o solutie tranzitorie, care se va finaliza la Congres, pe care il vad ca pe unul pregatit extrem de serios, si care sa nu se rezume doar la aspecte organizatorice.

Reamintesc, pentru ca se uita: eu l-am sprijinit pe Victor Ponta si atunci cand a fost ales in fruntea PSD, si in toti acesti ani, cat a condus partidul, si a fost si este prim-ministrul Romaniei. Ceea ce am spus despre Liviu Dragnea nu este un gest impotriva lui Victor Ponta. Nu am de ce imi renega pozitia de sprijin fata de Ponta. Mi-am asumat-o, o respect si sunt consecvent in aceasta directie.

Victor Ponta a decis sa plece din fruntea partidului, iar PSD mai are, sper eu, autonomie in ceea ce priveste alegerile pe care le face. In PSD s-a facut o schimbare de generatii,a carei expresie a fost si propulsarea lui Victor Ponta; dar asta nu inseamna eliminarea celor care nu fac parte din noua generatie de lideri. Exista o solidaritate, si o conlucrare intre generatii, care au interese comune, pentru existenta si continuitatea partidului.

Restul laturilor care tin loc de „analiza” in compunerea lui ION CRISTOIU nici nu merita amintite. Ele nu sunt decat expresia frustrarilor sale, dar si a inconsistentei gandirii si actiunii, ca jurnalist, si ca persoana publica. Credibilitatea nu se construieste si nici nu se mentine cu injuraturi ordinare, cu minciuni si cu lipsa de respect fata de proprii-i cititori. Sa stea linistit ION CRISTOIU: nu este Tudor Arghezi, si nici atacul lui la adresa mea un nou ”Baroane!” El, din ”bube, mucegaiuri si noroi” nu scoate, spre deosebire de Arghezi, ”frumuseti si preturi noi”. Scoate doar bube, mucegaiuri, si noroi. Asta explica multe. Inclusiv imundul ”Gand de vineri”.

Nu este un drept la replica. Este doar o precizare, pentru oameni onesti, ce gandesc cu mintea lor, indiferent care este pozitia lor fata de mine. Poate ma repet: democratia, ca si libertatea de exprimare, implica si responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Cand uitam de responsabilitate, cadem in mocirla in care se scalda ION CRISTOIU.

ION CRISTOIU/,,ION ILIESCU a venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova ca sa-l faca pe Liviu Dragnea presedinte al PSD”

Prin Liviu Dragnea, dupa cinci ani de frustrare, Baronii PSD si-au luat Partidul inapoi.

In anul de gratie 2015, PSD s-a intors la FSN-ul lui ION ILIESCU, acest partid al pitecantropiei politice din primii ani postdecembristi.

Ca un simbol al acestei intoarceri in timp la partidul democratiei originale, la cosmarurile mineriadelor, la limbajul de lemn neocomunist, la intrigile de tip bolsevic, la sedinta CExN a participat si ION ILIESCU.

Nu numai c-a participat, dar a avut si un cuvint greu de spus in lovitura data de Liviu Dragnea.

La finele sedintei, dupa ce s-a vazut presedintele PSD, Liviu Dragnea a tinut sa-i multumeasca mumiei aduse direct din Mausoleul lui Lenin din Piata Rosie de la Moscova special pentru a intoarce PSD la vremurile FSN-ului sovietic:

„M-a onorat sustinerea domnului Iliescu, a avut o argumentatie foarte solida, corecta, rationala. ”

Liviu Dragnea e un produs tipic al capitalismului salbatic, impotriva caruia a luptat si lupta comunistul Ion Iliescu.

De ce a venit special la Sedinta, cu prisnite cu tot, ION ILIESCU, pentru a-l sprijini pe Liviu Dragnea?

Ca sa mai doboare un dusman: Victor Ponta.

Pentru ca Victor Ponta i-a devenit dusman in clipa cind Sebastian Ghita, amicul lui Victor Ponta, a vorbit de necesara despartire a PSD de comunismul de tip stalinist intruchipat de ION ILIESCU.

Si astfel, ION ILIESCU a mai rapus un dusman.

Sirul celor rapusi de ION ILIESCU e mare.

Nu pun la socoteala pe cei peste o mie de oameni nevinovati ucisi in decembrie 1989 in Diversiunea cu teroristii initiata si dirijata de ION ILIESCU pentru a-l putea asasina pe dusmanului lui de moarte, Nicolae Ceausescu.

Nu pun la socoteala mineriada din iunie 1990 initiata si dirijata de ION ILIESCU pentru a-i rapune pe cei din Opozitie.

Nu pun la socoteala  mineriada din septembrie 1991, initiata si condusa de ION ILIESCU pentru a-l rapune pe Petre Roman.

ION ILIESCU n-a platit pentru nici una din crimele comise cu singe rece, ca toti bolsevicii.

Ma refer la toti liderii PSD rapusi de ION ILIESCU, pentru ca au cutezat sa-l infrunte:

Petre Roman, Adrian Nastase, Teodor Melescanu, Mircea Geoana, Victor Ponta.

Cum de reuseste mumia asta sa domine un partid si la 85 de ani?

Imaginati-va ca Ion Iliescu l-a cunoscut ca student pe Stalin, a lucrat cu Dej, a lucrat cu Nicolae Ceausescu.

La sedinta CExN erau PSD-isti care nu l-au apucat nici macar pe Nicolae Ceausescu.

Unii dintre ei ar putea sa-i fie nepoti lui ION ILIESCU.

La o asemenea virsta, oamenii se gindesc la Marea Trecere, drept pentru care merg la Biserica, si se roaga sa li se ierte pacatele.

ION ILIESCU merge la sedintele PSD, printre tineri care i-ar putea fi nepoti si intr-un gest de pedofilie politica si trage sfori pentru doborirea unui si suirea altuia.

Sursa foto: gandul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *