Igor Dodon a pus Republica Moldova inapoi sub papucul Rusiei

ACORD MOLDOVA-UE RUPT, ANULARE ACORD, PRESEDINTE REPUBLICA MOLDOVA, IGOR DODON, RUSIA, INTALNIRE PUTIN DODON,

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, marti, la conferinta de presa comuna sustinuta alaturi de omologul sau rus Vladimir Putin, ca Partidul Socialistilor va castiga alegerile parlamentare din 2018, iar atunci intentioneaza sa anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova in anul 2014, informeaza News.ro.

Asta dupa ce, pe 26 noiembrie, la scurt timp dupa ce a fost ales presedinte, Dodon a spus ca vrea si Acordul cu UE, si relatii bune cu Rusia. „Consider ca Partidul Socialistilor va castiga alegerile parlamentare din 2018 si atunci va fi anulat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana. Acest lucru il voi discuta si cu partenerii de la Bruxelles. La Bruxelles vom trece in revista rezultatele obtinute in urma semnarii Acordului de Asociere si vom aprecia acest acord”, a declarat Dodon la conferinta de presa sustinuta alaturi de Vladimir Putin.

Igor Dodon a mai spus ca intentioneaza sa semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitica care nu va fi in contradictie cu alte acorduri semnate de Republica Moldova si l-a rugat pe Putin sa primeasca Republica Moldova in calitate de observator in cadrul Uniunii Eurasiatice.

„In dimineata de azi m-am intalnit cu conducerea Consiliului Uniunii Eurasiatic si am venit cu o initiativa privind semnarea unui memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasiatica. Acest memorandum nu se afla in contradictie cu acordurile semnate cu alti parteneri. I-am cerut lui Vladimir Putin ca Republica Moldova sa devina observator in cadrul Uniunii Eurasiatice si in cadrul Comisiei Eurasiatice”, a adaugat Igor Dodon. Igor Dodon a inceput luni o vizita de trei zile la Moscova, la invitatia presedintelui rus Vladimir Putin, aceasta fiind prima sa vizita oficiala in strainata


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *