ICCJ i-a dat cu flit baronului Nicusor Constantinescu care vroia sa scape de bulau

ICCJ, NICUSOR CONSTANTINESCU, DECIZIE DEFINITIVA, CASARE, RESPINS, CINCI AN, INCHISOARE CU EXECUTARE, BARON PSD, FOST SEF CJ CONSTANTA
Instanta suprema a respins definitiv cererea fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu de casare a deciziei de condamnare la cinci ani de inchisoare primita in dosarul Centrului Militar Zonal, informeaza News.ro. Constantinescu mai are doua condamnari la inchisoare (15 si 6 ani) si mai este judecat in patru alte dosare.

Dosarul a fost inregistrat in 9 noiembrie 2016 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care in decembrie a admis cererea de judecare a recursului in casatie in cazul pedepsei primite de Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal.

La primul termen de judecata, din 11 ianuarie, instanta a respins cererea lui Nicusor Constantinescu, formulate prin avocatii sai, de suspendare a executarii pedepsei pe durata judecarii recursului. La urmatorul termen de judecata, din 8 februarie, recursul in casatie a fost respins, decizia fiind definitiva.

Nicusor Constantinescu executa, din 29 iunie 2016, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, primita dupa ce Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta.

Intr-un alt dosar, Nicusor Constantinescu a fost condamnat, in 29 iulie, de Curtea de Apel Bucuresti, la 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pentru ca ar fi platit 30 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judetean Constanta pentru plantarea de perdele forestiere si pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la instanta suprema.

O alta pedeapsa, de sase ani de inchisoare, a primit Nicusor Constantinescu in 27 iunie, la Tribunalul Bucuresti, care l-a gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia a fost contestata si se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o solutie definitiva in acest caz.

Tot pentru abuz in serviciu este judecat Nicusor Constantinescu de Tribunalul Constanta, din vara anului trecut, pentru achizitionarea si intretinerea elicopterului care ulterior s-a prabusit in Lacul Siutghiol din Mamaia.

Nicusor Constantinescu mai are un dosar la Tribunalul Constanta, in care este acuzat alaturi de fosti angajati ai Consiliului Judetean, pentru un prejudiciu de opt milioane de euro, privind plati nelegale din fonduri publice catre asociatii, fundatii sau cluburi sportive.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta este judecat si in dosarul privind retrocedarile ilegale de plaje din Constanta, alaturi de mai multi angajati ai Primariei municipiului, printre care fostul edil Radu Mazare. Dosarul se judeca din noiembrie 2008 la Curtea de Apel Bucuresti si a avut pana in prezent peste 100 de termene.

Intr-un alt dosar, in 25 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de abuz in serviciu, dupa ce ar fi efectuat plati nelegale de peste 11,6 milioane de lei pentru realizarea de lucrari de cadastrare, majoritatea fictive, a drumurilor judetene si comunale din Constanta, fraudand bugetul local cu peste 11 milioane de lei.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *