Hop si el! Victor Ponta la DNA in dosarul tovarasului Ghita

victor ponta, audiere, fost premier, dna ploiesti, dosar sebastian ghita, deputat, LIVIU TUDOSE, POST PROMIS, mircea cosma,

Fostul premier Victor Ponta a ajuns, luni dimineata, la DNA Ploiesti, el afirmand ca a fost chemat ca martor, fara a preciza in ce dosar, surse judiciare spunand ca este vorba despre cel mai nou dosar al deputatului Sebastian Ghita, plasat sub control judiciar pe cautiune.

Victor Ponta a ajuns la DNA Ploiesti in jurul orei 9.50, iar la intrarea in sediul institutiei a declarat ca a fost citat ca martor, fara a preciza in ce dosar, relateaza Newsro. Potrivit unor surse judiciare, fostul premier a fost citat ca martor in dosarul in care DNA a inceput urmarirea penala a deputatului Sebastian Ghita.

In acest dosar sunt cercetati si adjunctul sefului Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, arestat preventiv, fostul adjunct al acestui Parchet Aurelian Mihaila, aflat sub control judiciar, fostul sef al Politiei Prahova Viorel Dosaru si fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas, ambii aflati in arest preventiv.

Numele fostului premier Victor Ponta este mentionat in dosarul in care cei doi procurori si politisti de rang inalt din Prahova sunt cercetati de DNA Ploiesti pentru fapte de coruptie, numele lui Ponta aparand in contextul in care i-ar fi promis adjunctului sefului Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, avansarea intr-o functie de conducere in schimbul furnizarii unor informatii.

Potrivit unor surse judiciare, in cursul anului 2014, deputatul prahovean Sebastian Ghita i-ar fi facut procurorului Liviu Tudose, la acea vreme sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, legatura cu Victor Ponta, iar in acest context Ponta i-ar fi promis lui Tudose avansarea intr-o functie de conducere in cadrul Departamentului de Lupta Antifrauda in schimbul „sprijinului informativ”.

In rechizitoriul DNA se face referire si la faptul ca Ghita i-ar fi cerut procurorului prahovean sprijin in sensul furnizarii unor informatii legate de dosare in care ar fi putut fi cercetat Mircea Cosma, liderul PSD Prahova si seful Consiliului Judetean. Mai mult, in rechizitoriu se mentioneaza ca cei trei ar fi mers impreuna la petreceri.

Numele lui Liviu Tudose a aparut initial in legatura cu presupusul ajutor acordat de mai multi magistrati si politisti prahoveni lui Razvan Alexe, patron al mai multor firme si cunoscut drept un apropiat al lui Mircea Cosma.

Saptamana trecuta, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, din 31 martie, fata de Sebastian Ghita, acuzat de doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, doua infractiuni de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Victor Ponta s-a mai prezentat la DNA Ploesti si in 3 decembrie 2015, cand a fost citat tot ca martor in dosarul in care cumnatul sau Iulian Hertanu a fost trimis in judecata pentru fraude cu fonduri europene si alte infractiuni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *