GUVERNUL PONTA 4 a fost votat in unanimitate la CExN al PSD

cexn al PSD, LISTA CANDIDATI, LIVIU DRAGNEA, SERBAN NICOLAE, DANIEL SAVU, VALIDARE CANDIDATI PSD

CExN al PSD a votat, duminica, cu unanimitate de voturi, structura si componenta GUVERNULUI PONTA 4, fara Liviu Dragnea vicepremier, printre ministrii noi ai PSD numarandu-se Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel si Liviu Pop.

Viitorul CABINET PONTA va avea un singur vicepremier, aceasta functie urmand a fi detinuta de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmand sa detina doar portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Potrivit listei de ministri prezentata de Victor Ponta, Darius Valcov va prelua portfoliul Finantelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusa Gratiela Gavrilescu (PLR). In urma negocierilor dintre Ponta si Tariceanu, PLR va mai avea un ministru in persoana lui Andrei Gerea, care va detine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, Ponta anuntand ca social democratii il vor propune pe deputatul Mihai Tudose. Educatia a fost cedata PC, care il va propune pe Sorin Campeanu. La Comunicatii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi detinut de PSD, care il va propune pe deputatul Ionut Vulpescu.

Ministerul Romanilor de Pretutindeni se va pastra si in viitorul govern PONTA 4, acesta urmand sa fie detinut de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, se va mentine si portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.

Ceilalti detinatori de portofolii raman neschimbati, a mai anuntat premierul Victor Ponta.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *