Grecia. start la privatizari: Doua porturi si un operator feroviar, in prima linie

grecia

Agentia elena pentru privatizari a stabilit joi datele-limita ale licitatiilor pentru principalele doua porturi din tara si operatorul feroviar TRAINOSE, pe care Grecia a acceptat sa le privatizeze in cadrul noului plan de ajutorare convenit cu creditorii internationali.

Pentru portul Pireu, data-limita de depunere a ofertelor este octombrie, pentru Trainose – luna decembrie, iar pentru portul Salonic luna februarie 2016, relateaza Reuters.

Grecia urmeaza sa procedeze rapid la o serie de privatizari ale porturilor si retelelor feroviare, dar si a aeroporturilor de la nivel regional si operatorului pentru energie electrica, potrivit unui protocol de acord stabilit impreuna cu creditorii sai.

Privatizarile ar urma sa se ridice in total la 6,4 miliarde de euro in perioada 2016-2017, excluzand participatiunile bancare, potrivit documentului de 29 de pagini, dupa care Reuters precizeaza ca a obtinut o copie.

Textul cuprinde o lista de masuri pe care Guvernul elen urmeaza sa le aplice pentru a obtine un plan international de ajutorare in valoare totala de 85 de miliarde de euro, prevazut sa se desfasoare pe o perioada de trei ani.

Acordul cu privire la aducerea Greciei pe linia de plutire, al treilea in cinci ani, a fost adoptat vineri de Parlamentul grec si urmeaza sa fie prezentat tot vineri ministrilor Finantelor din zona in vederea ratificarii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *