Ghita e terminat! Deputatul poate fi arestat saptamana aceasta

dare de mita, cumparare de influenta, spalare a banilor, santaj, dna, sebastian ghita, trimitere in judecata,

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Ploiesti au respins, luni, varianta de cautiune depusa de Sebastian Ghita. DNA Ploiesti a anuntat, luni, ca bunurile puse la dispozitia procurorilor de deputatul Sebastian Ghita pentru plata cautiunii de 13 milioane de euro nu acopera aceasta suma.

Evaluarea bunurilor mobile si imobile a fost facuta, la solicitarea DNA, de un specialist care a ajuns la concluzia ca acestea nu sunt suficiente pentru a acoperi cautiunea de 13 milioane de euro solicitata de procurorii care au instrumentat dosarul deputatului Sebastian Ghita, transmite postul de televiziune Digi 24.

Decizia procurorilor va trebui confirmata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), joi, si cel mai probabil lui Sebastian Ghita i se va cere sa aduca garantii suplimentare. Daca nu se va ajunge la o intelegere intre deputatul Sebastian Ghita si procurorii anticoruptie, cei din urma pot solicita din nou aviz pentru arestare preventiva din partea Camerei Deputatilor, pentru ca nu s-au intrunit conditiile din controlul judiciar pe cautiune.

Sebastian Ghita se afla sub control judiciar pe cautiune in dosarul in care este acuzat de luare de mita, santaj si cumparare de influenta.

Termenul initial pentru depunerea cautiunii era 6 aprilie, insa SEBASTIAN GHITA a cerut si obtinut prelungirea pana luni a termenului.  „Inculpatul va depune, pana la data de 6 aprilie 2016, o cautiune in valoare de 59.417.133 lei (reprezentand 10% din valoarea bunurilor si lichiditatilor banesti – cu exceptia terenurilor si cladirilor neevaluate in bani – declarate de inculpat in ultima sa declaratie de avere inregistrata la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor) ori va constitui o garantie reala mobiliara sau imobiliara in limita sumei de bani determinata, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie”, se arata intr-un comunicat al DNA.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *