Ghita are, din nou, averea sub sechestru. Parlamentarul, sub control judiciar

iccj, dare de mita, sebastian ghita, proces, termen, iulian badescu, abuz in serviciu, control judiciar, dna

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus, marti, instituirea CONTROLULUI JUDICIAR si punerea sub SECHESTRU a AVERII deputatului SEBASTIAN GHITA, in dosarul in care este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti IULIAN BADESCU.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de SEBASTIAN GHITA pentru savarsirea infractiunilor de DARE de MITA, instigare la ABUZ in SERVICIU avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit, SPALARE de BANI, precum si fata de IULIAN BADESCU, pentru LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

De asemenea, procurorii au luat masura CONTROLULUI JUDICIAR pe o durata de 60 de zile fata de SEBASTIAN GHITA.

In cauza, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin lui SEBASTIAN GHITA si IULIAN BADESCU pana la concurenta sumei de 3.533.600 lei.

In data de 7 iulie, procurorii DNA Ploiesti au deschis un nou dosar penal pe numele deputatului SEBASTIAN GHITA si a fostului primar al Ploiestiului, IULIAN BADESCU, faptele avand legatura cu mituirea edilului in schimbul obtinerii unei finantari de la bugetul local pentru un club sportiv sustinut de SEBASTIAN GHITA.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv sustinut de deputatul SEBASTIAN GHITA (n.r. — CSU Asesoft Ploiesti), la instigarea acestuia din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit obtinut de asociatia respectiva.

Finantarea a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanta’, organizata de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, aflat in sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

‘Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul BADESCU IULIAN a pretins si primit de la suspectul GHITA SEBASTIAN AURELIAN, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care suspectul BADESCU IULIAN a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi suspecti’, se arata in documentul citat.

Conform procurorilor, SEBASTIAN GHITA a disimulat, in perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati, reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta catre o societate administrata in fapt de IULIAN BADESCU.

Ulterior, arata anchetatorii, fostul primar al Ploiestiului a transferat aceasta suma de bani catre o alta societate controlata de deputatul SEBASTIAN GHITA, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu TITLU de MITA.

Sursa foto: realitatea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *