Geoana: Sunt reunite conditiile pentru schimbarea majoritatii in Senat

campanie, alegeri 2009, mincinos, mircea geoana, viorel hrebenciuc, ioan niculae, gheorghe bunea stancu, mita pentru psd, dosar dna
campanie, alegeri 2009, mincinos, mircea geoana, viorel hrebenciuc, ioan niculae, gheorghe bunea stancu, mita pentru psd, dosar dna

Senatorul Mircea Geoana a anuntat, joi, ca in acest moment sunt reunite conditiile pentru o schimbare de majoritate la Senat, care se va concretiza in cateva zile, maximum o saptamana, urmand ca ulterior sa se produca o schimbare similara si la Camera, fapt ce va conduce si la schimbarea Guvernului.

„Estimarea mea este ca in cursul urmatoarelor zile, maximum o saptamana, vom avea concretizarea unei noi majoritati in Senat si apoi in Camera Deputatilor, printr-un efect de mimetism politic. Conditiile sunt practic reunite pentru o schimbare de majoritate la inceput in Senat, apoi la Camera, si ne putem pregati in urmatoarele saptamani de concretizarea unui proiect politic, a unui nou Guvern, a unei noi majoritati”, a spus Geoana.

El a sustinut ca majoritatea actuala din Senat este foarte „fluida” si a aratat ca senatorii sunt „deja convinsi” de faptul ca viitorul consta intr-o constructie politica care sa reprezinte stanga intr-un parteneriat strategic cu dreapta.

Geoana a sustinut ca nu este interesat de functia de presedinte al Senatului si a aratat ca in discutiile pe care le-a purtat cu reprezentantii PNL nu s-a vorbit despre persoane care i-ar putea succeda lui Calin Popescu Tariceanu.

„E prematur sa discutam de functii in viitoarea guvernare. Nu am discutat nici macar de cine va ocupa pozitiile de la Senat sau Camera. Nu exista in clipa de fata nicio forma de conversatie in discutiile cu partenerii nostri cu privire la vreo functie legata de o persoana sau alta. Nu am intrat in negocieri cu privire la persoane”, a spus Geoana.

Fostul presedinte al PSD s-a aratat convins ca, in perioada urmatoare, se va asista la o realitate politica in Parlament in care marea majoritate a actualei configuratii din zona de stanga va fi alaturi de persoana sa, cu toate consecintele care decurg din acest fapt.

„Apelul meu catre colegii din Senat si Camera este sa vina cu curaj alaturi de mine si de noi pentru ca noi reprezentam viitorul, iar actuala conducere a PSD reprezinta trecutul. Noi nu vrem sa trimitem in opozitie social-democratia romaneasca, noi vrem sa pastram la guvernare, intr-un proiect de tara, social-democratia romaneasca”, a spus Geoana.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *