Gabriela Firea a lansat un nou atac dur la adresa PNL si a presedintelui Iohannis

candidatura, gabriela firea, PRIMA SANSA, primaria capitalei, psd, alegeri locale 2016, sondaj de opinie
gabriela firea

Razboiul dintre cei din PSD si Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si respectiv tabara PNL continua si pare chiar sa escaladeze. Joi, senatorul PSD, Gabriela Firea, care este si purtatorul de cuvant al PSD, puncteaza, intr-un articol postat pe blogul personal, ca presedintele Klaus Iohannis da „dovada de profunda neintelegere a mecanismelor democratice si de ignorare a prevederilor Constitutiei” si ca ”legea trebuie sa se aplice tuturor, inclusiv presedintelui si liberalilor!”

De asemenea, liderul PSD il acuza pe Iohannis de partizanat politic, spunand ca Iohannis a demonstrat ca este doar presedintele liberalilor, facand referire la declaratiile lui Iohannis cu privire la situatia politica si juridica a lui Victor Ponta.

„Acuzatia de iresponsabilitate si de obstructionare a Justitiei lansata de presedintele Iohannis la adresa parlamentarilor actualei majoritati este o dovada de profunda neintelegere a mecanismelor democratice si de ignorare a prevederilor Constitutiei. Legea se aplica nu doar ministrilor PSD sau lui Victor Ponta, ci si presedintelui si liberalilor. Iar prin aceasta declaratie, Klaus Iohannis a demonstrat ca este doar presedintele liberalilor, ceea ce contravine flagrant angajamentelor pe care si le-a luat si juramantului pe care l-a depus in fata tuturor romanilor”, scrie Gabriela Firea pe blog.

Gabriela Firea vorbeste si despre votul din Parlament in cazul lui Victor Ponta, spunand ca, potrivit Constitutiei Romaniei, urmarirea penala asupra unui membru al guvernului nu poate incepe „pentru fapte care nu au legatura cu mandatul sau, fara incuviintarea Senatului sau a Camerei Deputatilor, in cazul in care acesta este si parlamentar. Din acest punct de vedere lucrurile sunt cat se poate de clare si, asa cum se arata si in comunicatul ambasadei SUA, legea trebuie sa se aplice tuturor.”

„Acuzatiile aduse premierului Victor Ponta sunt poate cea mai elocventa dovada a necesitatii existentei unui astfel de filtru in calea eventualelor abuzuri din partea unei alte puteri a statului. Votul din Camera Deputatilor, de respingere a solicitarii DNA, reprezinta un semnal clar ca un guvern nu poate fi rasturnat prin alte metode decat cele democratice, respectiv prin votul Parlamentului in cazul unei motiuni de cenzura sau prin vot popular la alegeri”, noteaza Gabriela Firea pe blogul personal.

Gabriela Firea isi continua si atacurile la adresa liberalilor, pe care ii acuza voalat de orchestrarea unei lovituri de stat si noteaza ca cei din PNL sunt dispusi sa arunce Romania intr-o criza politica majora, iar Presedintele Iohannis este complice la acest scenariu.

„Este regretabil modul in care Partidul National Liberal incearca sa preia guvernarea printr-un concurs de imprejurari pe care nu putini comentatori l-au catalogat drept o tentativa de lovitura de stat. Pe deplin constienti ca nu au argumente politice pentru a inlatura acest guvern legitim, ceea ce se va vedea si vineri la votul asupra motiunii de cenzura, liderii PNL sunt dispusi sa arunce tara intr-o criza politica majora, iar cel care ar trebui sa se situeze asupra tuturor acestor jocuri politicianiste, presedintele tarii, este complice la acest scenariu din ce in ce mai transparent”, a spus aceasta.

Sursa foto: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *