Gabriel Oprea: SRI a pierdut cel mai bun director pe care l-a avut

guvern, oug, majorare salarii, demnitari, romania, gabriel oprea

Demisia lui George Maior inseamna finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodata un director al unui serviciu de informatii din Romania, afirma ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, vicepremierul pentru securitate nationala.

„Rolul pe care George Maior l-a avut in procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toti liderii politici, fie de la Putere, fie din Opozitie, dar si de toti partenerii nostri internationali. Prin urmare, nu-mi ramane decat sa sper ca drumul pe care se afla acum SRI va fi continuat si ca viitorul director va avea un mandat la fel de bun ca cel care tocmai s-a incheiat”, apreciaza viceprim-ministrul Oprea, conform unui comunicat al MAI transmis miercuri AGERPRES.

Gabriel Oprea isi exprima, totodata, convingerea ca „George Maior va ramane o voce activa in societatea romaneasca”.

„Nu doar competenta profesionala il recomanda in acest sens, ci si calitatile sale umane. Este un roman adevarat, loial interesului national si un om care nu se teme de responsabilitatea optiunilor sale. Personal, consider ca George Maior este printre putinii lideri care pot performa in oricare dintre cele mai inalte functii de demnitate publica ale statului roman. Asadar, SRI l-a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut pana acum, dar societatea noastra a castigat un lider care, indiferent de drumul pe care il va alege, sunt convins ca isi va face datoria fata de romani si fata de Romania”, mai afirma Oprea.

Directorul SRI, George Maior, si-a inaintat marti demisia sa presedintelui Klaus Iohannis. Seful statului i-a acceptat-o anuntand acest lucru pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *