Gabriel Oprea: Pensiile militare nu sunt speciale

http://goo.gl/00E4WV

Pensiile militare nu sunt speciale si nici privilegii, a declarat viceprim-ministrul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea.

„Am fost si raman un sustinator al intereselor legitime ale militarilor romani, ale politistilor, jandarmilor, pompierilor si ale tuturor functionarilor cu statut special care lucreaza 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru romani si pentru Romania. In cazul acestor oameni nu este vorba de pensii speciale sau de privilegii, ci de recunoasterea pe care societatea o datoreaza celor care imbraca haina militara si isi slujesc tara sub juramant”, a spus Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri presei.

Potrivit lui Gabriel Oprea, asa se intampla in fiecare stat NATO iar Romania are obligatia de a-si trata militarii cu aceeasi onoare si recunostinta. Gabriel Oprea a mentionat ca Legea pensiilor militare adoptata in Guvern este o masura reparatorie si necesara pentru cei care isi dedica viata si cariera domeniului securitatii nationale.

„O cariera militara inseamna foarte multe constrangeri si privatiuni, pe care alte profesii nu le au. Pentru cei care muncesc zeci de ani in acest sistem suntem obligati sa asiguram o pensie demna. Pentru concretizarea acestui proiect de lege, am colaborat foarte bine cu sefii institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala”, a explicat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a spus ca la proiect au lucrat specialisti din aceste institutii. „Am lucrat, de asemenea, foarte bine, cu toate asociatiile rezervistilor si militarilor in retragere, cu sindicatele din Politie si Corpul National al Politistilor. Pe toti i-am asigurat ca nimeni nu va pierde drepturile castigate. Iar acest lucru l-am introdus in noua lege”, a afirmat Gabriel Oprea.

Potrivit acestuia, si in 2010 s-a batut pentru ca pensiile militarilor sa nu fie afectate de deciziile politice de atunci. „Nu am sa ma dezic niciodata de acest principiu, pentru ca inainte de orice functie si demnitate pe care am avut-o sau o voi avea in stat raman un militar roman si sunt mandru de asta!”, a adaugat vicepremierul Gabriel Oprea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *