FSB, fostul KGB, a atacat Romania!

FSB, RUSIA, ROMANIA, INVAZIE, KLAUS IOHANNIS, VITALI CELEBAN, RENATO USATII, RAFINARIA ONESTI, REPUBLICA MOLDOVA, SIE, MIHAI RAZVAN UNGUREANU

Recent, dezvaluiam ca serviciile secrete romanesti sunt in stare de alerta maxima, avand informatii ca temutul FSB rusesc se pregateste sa declanseze razboiul economic al Romaniei. Si iata ca inevitabilul s-a produs deja, de acum incolo structurile de contraspionaj asteptandu-se la ce este mai rau.

Pentru ca doua stiri aparent fara legatura intre ele sunt dovada ca atacul a fost deja declansat, mai devreme decat se astepta oricine. Pe de o parte este vorba despre „anihilarea” lui Vasile Filat, fostul premier moldovean fiind condamnat, in regim de urgenta, la noua ani de inchisoare. Si, cu toate pacatele lui, nimeni nu poate tagadui ca pana nu de mult atotputernicul Filat reprezenta partida pro-romaneasca din Republica Moldova. Mai ales ca, aflat la apogeul carierei sale politice, Filat a  ordonat arestarea miliardarului Renato Usatii, identificat de catre serviciile secrete moldovenesti ca fiind omul FSB-ului trimis de Moscova pentru declansarea unei rebeliuni militare in Republica Moldova. Usatii a reusit sa fuga la Moscova inainte de interventia trupelor speciale moldovenesti, dar actiunea decisa a lui Filat, cu putin inainte de alegeri, este considerata ca punctul de cotitura care a intors scorul electoral spre partidele pro-europene. Numai ca, de la Moscova,  Usatii a promis razbunare.

Nu a trecut mult si Filat este acum distrus. De asemenea, stranie coincidenta, la prima vedere fara nicio legatura cu condamnarea lui Filat, Rafinaria din Onesti este imediat cumparata  de o „sageata” a lui Usatii, care a anuntat deja ca vrea sa prelucreze in Romania petrol din Rusia si Iran. Si acesta este doar inceputul…

SIE, tinta in miscare

Inainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova, partidele pro-europene erau „in doliu”, niciun sondaj neacordandu-le vreo sansa de a forma viitorul guvern. Insa „varful de lance” al unionistilor cu Romania, influentul Vlad Filat a apelat la o ultima solutie, prin acuzarea lui Renato Usatii, presedintele principalului partid rusofon ca ar fi „omuletul verde” al FSB-ului rusesc si ca ar  pregati  o rebeliune armata prin care sa preia puterea prin forta in Republica Moldova. Drept urmare, „Partidul Nostru” a fost scos in afara legii cu doar cateva zeci de ore inainte de alegeri, Usatii a fugit in ultima clipa la Moscova si pro-europenii au ramas la putere. Iata insa ca Usatii este din nou pe val, dupa ce a castigat functia de primar al orasului Balti si a condus personal manifestatiile din Chisinau, unde urla la portavoce ca da o limuzina Mercedes politistului care-l va incatusa pe Filat. Si Filat este acum doar o „amintire”. Iar noua tinta a lui Usatii a devenit presedintele Nicolae Timofti si, bineinteles, vechea sa obsesie, Seviciul de Informatii Externe. Astfel, cu putina vreme in urma, Usatii  a dat noi declaratii razboinice, cerandu-le moldovenilor sa apere suveranitatea tarii pentru ca „la Washington s-a decis ca Republica Moldova sa fie alipita la Romania la sfarsitul anului 2017”.

In plus, Usatii a acuzat si ca Republica Moldova ar fi condusa de fapt de cetateni romani, ofiteri acoperiti ai SIE, care stau 24 de ore din 24 langa presedintele Nicolai Timofti.

Cu petrol iranian

Vitali Cebani a devenit noul proprietar din acte al Rafinariei Onesti, obiectiv economic asupra caruia si in trecut au existat suspiciuni ca ar fi intrat in sfera de influenta a grupurilor de interese moscovite. Insa marea problema este ca despre Cebani se stie ca este doar o „sageata” a lui Renato Usatii, noul patron de la Onesti ajungand chiar consilier local pe listele „Partidului Nostru”. Si contraspionajul romanesc a intrat in vrie odata cu aceasta achizitie cel putin ciudata, din moment ce rafinaria nu mai functioneaza din anul 2008 si are pierderi de peste 400 milioane de dolari. Cu toate acestea, omul lui Usatii a cumparat-o! In plus, noii actionari ar fi si anuntat peste Prut ca vor sa rafineze la Onesti petrol adus din Rusia si Iran! Si, mai mult ca sigur, vor suporta usor toate pierderile aferente unei intrari agresive pe piata, daca „robinetul” fesebist de la Moscova va fi deschis pentru a intretine atacul economic declansat impotriva Romaniei.

Racordat la Iohannis

Acum, serviciile romanesti mai au un nou motiv de ingrijorare. Pentru ca, desi pare doar o „gura sparta” care ar manca la micul dejun carne de romani, Usatii mai are un as ascuns in maneca, pe langa sustinerea fatisa a serviciului extern de spionaj al Federatiei Ruse. Pentru ca Usatii, omul care nu pierde nicio ocazie pentru a cere razboi cu „fascistii” romani este nimeni altul decat cumnatul lui Michael Schmidt, proprietarul AutoBavaria si importatorul autoturismelor BMW in Romania, fiind casatorit cu Veronica, sora lui Renato. Iar pentru ca lucrurile sa se complice si mai mult pentru contrainformatiile noastre, Schmidt nu este un simplu om de afaceri, el fiind cunoscut drept barbatul care are cea mai mare influenta asupra presedintelui Klaus Iohannis. De altfel, prietenia dintre cei doi sasi a ridicat mari semne de intrebare inca de pe vremea cand, simplu primar al Sibiului, Iohannis se plimba „moca” numai cu limuzinele BMW ale lui Schimdt. Cel care mai are un prieten devotat, actualul ambasador al Romaniei la Berlin, Emil Hurezeanu.

Pai si acum, sa nu aiba si Mihai Razvan Ungureanu motive sa fie nemultumit de aceasta „fratie” ruso-germano care se coace la Cotroceni chiar sub nasul contraspionajului nostru…? Mai ales ca sunt ofiteri de informatii romani care au ramas cu gura cascata vazand cum se plimbau Hurezeanu cu Schmidt prin Palatul Cotroceni, dand indicatii despre prioritatile securitatii noastre nationale…

Sursa text si foto: enatiional.ro / CATALIN TACHE


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *