Franta, la un pas de o decizie radicala in privinta Statului Islamic

franta

Franta ia in considerare posibilitatea efectuarii de atacuri aeriene impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria, alaturandu-se coalitiei internationale conduse de SUA.

Informatia a aparut sambata in ziarul Le Monde, citand „o sursa la nivel inalt” ramasa sub protectia anonimatului, potrivit Reuters.

Oficialii guvernamentali au refuzat sa comenteze informatia, spunand ca presedintele Francois Hollande va vorbi luni, intr-o conferinta de presa, despre acest subiect.

Franta a fost prima tara care s-a alaturat coalitiei conduse de SUA ce desfasoara atacuri aeriene impotriva Statului Islamic in Irak, dar a exclus pana acum o implicare in operatiunile din Siria, temandu-se ca acest lucru ar fi in beneficiul presedintelui Bashar al-Assad.

Franta, la un pas de o decizie radicala in privinta Statului Islamic. Parisul le-a oferit arme celor pe care ii considera rebelii moderati care lupta impotriva regimului lui Assad.

Insa criza refugiatilor din Europa, cauzata in special de numarul mare de persoane care fug de razboiul din Siria, esecul in a destructura Statul Islamic si prezenta tot mai mare a Rusiei in regiune ar putea determina o schimbare de politica, a relatat Le Monde, adaugand ca Hollande a discutat aceasta chestiune cu echipa sa de aparare la o reuniune care a avut loc vineri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *