Fostul sef spagar de la Politia Rutiera Bihor, trimis in judecata de DNA

MARCEL GHIROSA, DNA, LUARE DE MITA, FOST SEF POLITIA RUTIERA, BIHOR, DNA ORADEA, JUDECATA
DNA Oradea l-a trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Marcel Ghirosa, fost comisar sef in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor – Serviciul Rutier, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Potrivit unui comunicat DNA, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 28 decembrie 2016 – 04 ianuarie 2017, Ghirosa Marcel, in calitate de comisar sef in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor – Serviciul Rutier, in mod repetat, a pretins si primit de la o persoana cercetata pentru comiterea unui accident de circulatie cu victime (martor in cauza), suma totala de 600 lei (primita in doua transe).

Banii respectivi au fost pretinsi si primiti de ofiterul de politie in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea catre martor a permisului de conducere ridicat in urma producerii evenimentului rutier si pentru solutionarea favorabila a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulatie susmentionat, inclusiv in sensul propunerii unei solutii de clasare a cauzei penale.

In cauza s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra sumei de 200 lei, pe care inculpatul Ghirosa Marcel a pus-o la dispozitia organelor de urmarire penala pentru aplicarea masurii sechestrului asigurator, in vederea confiscarii speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *