Fostul primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert, judecat la Tribunalul Mures

MIERCUREA CIUC, PRIMARIE, ROBERT RADULY, DOMOKOS SZOKE, DOSAR DNA, ABUZ IN SERVICIU, JUDECATA

Dosarul fostului primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman si a viceprimarului Szoke Domokos, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, va fi judecat de Tribunalul Mures, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures a admis solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de stramutare a cauzei de la Tribunalul Harghita, transmite Agerpres.

Curtea de Apel Targu Mures a dispus astfel mentinerea tuturor actelor din cauza penala inregistrata la Tribunalul Harghita sub numarul 822/96/2015, de la data inregistrarii cauzei, respectiv data de 17 iunie 2015 pana la data de 25 februarie 2016.

Fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, si viceprimarul Szoke Domokos au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2015.

Potrivit rechizitoriului DNA, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infractiuni) si conflict de interese, iar Szoke Domokos este judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni) si instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale.

Procurorii afirma ca Raduly, in perioada septembrie-octombrie 2014, in calitate de edil, ar fi aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

Din documentul DNA reiese ca acest lucru s-ar fi produs si ca urmare a relatiilor existente intre Raduly Robert-Kalman si conducerea Universitatii Sapientia, intrucat primarul era si cadru didactic la filiala din Miercurea Ciuc a universitatii.

Potrivit sursei citate, in perioada 2007 – 2011, Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea SC Topo Service SA in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *