Fost vicepresedinte ANAF, trimis in judecata de DNA

vicepresedinte anaf

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe fostul vicepresedinte ANAF si fost director general al Directiei Generala Antifrauda Fiscala Romeo-Florin Nicolae pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat ca, in calitate de consilier superior in ANAF-Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in iulie 2010, a pretins si primit de la un denuntator, reprezentant al unei societati, echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul institutiei pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de firma omului de afaceri impotriva unei decizii de impunere.

DNA precizeaza ca decizia de impunere respectiva, privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de peste 13 milioane lei, fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

„Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF-Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatiilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, sustin procurorii.

In cauza, s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra sumei de peste 21.000 lei depusa de Romeo-Florin Nicolae la Trezoreria Ploiesti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *