Fondatorul Cancan, trafic de influenta si spalare de bani in dosarul Udrea

fondatorul cancan

Fondatorul Cancan, trafic de influenta si spalare de bani. Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca procurorii au dispus controlul judiciar pe cautiune (de 2 milioane de lei) pentru 60 de zile fata de Radu Budeanu, acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, si spalare de bani, dupa ce a intermediat primirea de mita de catre Elena Udrea de la Bogdan Buzaianu.

Fondatorul Cancan, trafic de influenta si spalare de bani. DNA sustine, intr-un comunicat de presa transmis joi, ca, in vara anului 2010, Elena Udrea in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si de persoana cu functie de conducere in cadrul unui partid politic, avand influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri (Bogdan Buzaianu – n.red.), prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare-cumparare de energie electrica.

„In acelasi context, la sfarsitul anului 2011, inculpatul Budeanu a primit de la acelasi om de afaceri o parte din suma de bani pretinsa de inculpata.

La inceputul anului 2012, in scopul mentionat, Budeanu i-a remis inculpatei Udrea 3,8 milioane USD primita de la omul de afaceri si i-a inlesnit preluarea unei creante de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate comerciala cu activitate in mass-media”, sustin procurorii.

Fondatorul Cancan, trafic de influenta si spalare de bani. Potrivit DNA, pentru a ascunde adevaratul beneficiar al creantei de 900.000 de euro si implicit adevaratul proprietar al firmei respective cu activitate in mass-media, Radu Budeanu i-a facilitat Elenei Udrea incheierea unui contract de novatie cu schimbare de creditor, intre firma omului de afaceri si o alta societate recomandata de aceasta.

Fondatorul Cancan, trafic de influenta si spalare de bani. Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Budeanu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie, conform programului de supraveghere sau ori de cate ori este chemat; sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare; sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

„Inculpatului Budeanu i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Fondatorul Cancan, trafic de influenta si spalare de bani. De asemenea, Radu Budeanu va depune o cautiune in valoare de 2.000.000 lei, care va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia DNA prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumei respective, in favoarea Directiei. Inculpatului Radu Budeanu i se atrage atentia ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava”, se mai subliniaza in comunicat.

Romania Libera informeaza, citand surse, ca Radu Budeanu si-a recunoscut fapta, scapand de arest.

Avocatul lui Radu Budeanu, Cristian Ene, a transmis, joi seara, ca in termen de 48 de ore poate contesta cautiunea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *