Focuri de arma la granita Moldovei cu Transnistriei

focuri de arma

Focuri de arma la granita Moldovei cu Transnistriei . Un grav incident armat a avut loc marti, la frontiera R. Moldova cu Ucraina, pe segmentul transnistrean. Ucraina si autoritatile transnistrene se acuza reciproc pentru incident.

Un locuitor din stanga Nistrului a fost grav ranit in urma unor focuri de arma, informeaza Unimedia, potrivit unui comunicat al KGB-ului de la Tiraspol.

Focuri de arma la granita Moldovei cu Transnistriei . Incidentul s-a petrecut in jurul orei 15.20, cand doi cetateni din regiunea transnistreana ar fi incercat sa traverseze granita, evitand punctul de control.

Drept rezultat, un soldat ucrainean a deschis focul asupra lor, provocand ranirea grava a unuia dintre cetateni, anunta serviciul de securitate de la Tiraspol.

De cealalta parte, ucrainenii acuza granicerii transnistreni pentru incident. Potrivit Interfax, granicerii transnistreni au deschis focul asupra a doi cetateni moldoveni, in apropierea frontierei ucrainene.

Focuri de arma la granita Moldovei cu Transnistriei . Incidentul s-a petrecut in dreptul regiunii Odesa, in districtul Rozdilnianski.

„In urma deschiderii focului, un cetatean moldovean a fost grav ranit, Stim ca autoritatile transnistrene incearca sa arunce vina asupra partii ucrainene si sa acuze granicerii ucraineni ca au deschis focul”, a spus un oficial din serviciile de securitate ucrainene.

Acesta a mai precizat ca frontiera de stat nu a fost incalcata si granicerii ucraineni nu au nicio legatura cu incidentul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *