Florian Andronache, consilier al ministrului Justitiei, ofiter SRI

sri, oug, interceptari, guvern, putere sporita sri, securitate nationala,

Florian Andronache, consilier al ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, si-a trecut in declaratiile de avere pe anii 2013 si 2014 la rubrica „venituri obtinute din salarii” sume de bani castigate in calitate de ofiter SRI.

Dezvaluirea a fost facuta, miercuri seara, intr-o emisiune la postul B1 TV, de Adrian Radu, un fost ofiter al SRI.

Astfel, in declaratiile de avere publicate pe site-ul Ministerului Justitiei de Florian Andronache, acesta a scris ca a castigat in anul fiscal 2013 suma de 42.000 de lei in calitate de ofiter SRI angajat la UM0735 Ploiesti, la fel si in in declaratia de avere completata la data de 26 mai 2014.

„Florian Coldea incalca Legea sigurantei nationale pentru ca il trimite la Ministerul Justitiei ca si consilier al unui om politic, si mai mult de atat pune sub semnul intrebarii independenta Justitiei (…) Fac un apel la presedintele Iohannis sa il demita de urgenta pe generalul Florian Coldea pentru savarsirea infractiunii articolului 26 din Legea sigurantei nationale si pe premier sa il demita de urgenta pe ministrul de Justitie”, a comentat fostul ofiter SRI Alexandru Radu.

In conformitate cu Legea nr. 14 din 24 februarie 1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii (actualizata pana la data de 1 februarie 2014), „personalul Serviciului Roman de Informatii nu poate face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu poate fi folosit in scopuri politice”.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *