Filmul perchezitiilor DNA acasa la Marian Vanghelie si la Primaria Sectorului 5

marian vanghelie, atac dur, victor ponta, alegeri psd, cexn psd, liviu dragnea

Procurorii DNA au efectuat joi perchezitii la locuinta edilului Marian Vanghelie si la Primaria sectorului 5, au declarat surse judiciare. Aceleasi surse au precizat ca au loc perchezitii la Administratia Domeniului Public sector 5, sediul Callex Business Group. Potrivit surselor agentiilor de presa, valoarea contractelor acordate ilegal s-ar ridica la 2 miliarde lei, iar procurorii suspecteaza faptul ca Marian Vanghelie percepea un comision de aproximativ 20% sub diverse forme pentru atribuirea si plata lucrarilor.

UPDATE 14.40: Marian Vanghelie a fost scos cu mascatii din locuinta sa dupa aproximativ cinci ore de perchezitii, si a fost dus la sediul Primariei, unde, de asemenea, au loc perchezitii, iar de acolo ar urma sa fie dus la DNA pentru audieri. 

Marian Vanghelie a fost urcat in duba politistilor, el fiind dus la sediul Primariei Sectorului 5, pentru ca perchezitiile sa fie continuate la sediul institutiei in prezenta edilului.

„Este dus spre cea de-a doua locatie, unde se va face o perchezitie imobiliara, la sediul Primariei Sectorului 5. Ulterior finalizarii procedurii va fi insotit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii au venit cu un mandat si cu o autorizatie de la judecator in vederea identificarii anumitor documente sau a altor probe ce ar putea fi interesate in cauza si folosite de catre procurori in suspiciunile pe care acestia le au cu referire la acuzatiile aduse pana la acest moment”, a spus avocatul lui Marian Vanghelie, Cristian Ene.

Procurorii anticoruptie au ridicat din locuinta primarului Marian Vanghelie sase ceasuri, precum si documentele pentru un teren care ii apartine fostei soacre a edilului, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru.

Aparatorul edilului a explicat, la iesirea din casa primarului, ca nu stie motivul pentru care au fost ridicate ceasurile, insa ele sunt trecute in declaratia de avere a lui Marian Vanghelie.

„Nu stiu de ce s-au solicitat asemenea obiecte. Le-au cautat, iar domnul primar le-a predat. Sunt ceasuri care oricum apar in declaratiile lui de avere incepand cu anul 2000, pe care le puteti gasi pe site. (…) Ceasurile sunt cumparate de domnul primar. E vorba de cinci sau sase ceasuri”, a spus avocatul.

Cezar Bivolaru a adaugat ca procurorii au ridicat si documentele legate de un teren aflat in proprietatea fostei socare a lui Marian Vanghelie.

„Sunt cateva inscrisuri, care nu au nicio legatura cu firma Calex. Sunt inscrisuri ale fostei sotii a domnului Vanghelie, cu un teren al mamei fostei sotii al domnului Vanghelie. (…) Documentele erau intr-o mapa. S-au uitat pe acte si au vazut ca privesc un teren. Terenul este pe numele mamei doamnei. Proprietatea a fost dobandita in 1993, prin reconstituirea dreptului de proprietate. Cred ca este in afara Bucurestiului”, a mai spus avocatul lui Marian Vanghelie.

„Pe mandatul de aducere am observat ca este suspect de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Nu sunt detalii, deci nu va pot da nici eu detalii la acest moment. Din actele pe care le-am vazut pana acum nu rezulta prejudiciul in acest dosar”, declarase avocatul primarului Marian Vanghelie., aflat la locuinta acestuia.

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2007 – 2015. Sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

UPDATE 13.45: Marian Vanghelie a facut mai multe declaratii, intr-o interventie telefonica la B1 TV. El a spus ca nu are „probleme”, nici el si nici iubita sa Oana Niculescu Mizil. Primarul a mai spus ca banuieste ca au fost niste denunturi in cazul sau si a ca „am devenit o tara de denuntatori”.

Declaratiile lui Marian Vanghelie:

Despre perchezitii: Ne antrenam. Se desfasoara conform legii. Verifica tot ceea ce inseamna, de la mobilier la haine la tot.

Am inteles pe postul dlui Ghita (RTV – n.r.), asociatul dlui Ponta, ca am furat 400 mil euro.

intrebare: Ati perceput comision de 20%? 

Cum sa va explic, simtiti din glasul meu ca stau lucrurile asa, cu toate ca lucrurile nu stau prea placut. Asa e viata, nu stiu, or exista niste denunturi, ma astept la orice. Nu imi pot da seama in momentul de fata. Eu pot sa va spun ca nu am probleme.

Dna Oana Mizil nu are probleme. Se mai ducea la varul meu din cand in cand si ii mai cerea sfaturi. Credeam ca sunt de ajuns Marian Vanghelie nu cred ca trebuia sa apara pe ecrane si iubita lui Marian Vanghelie.

A fost mandat decat pentru una din locuinte si eu le-am spus ca stau si jos si le-am cerut sa vina si jos.

Intr-o forma sau alta o sa ne vina randul la toti.

Despre declaratia lui Victor Ponta: Este pentru un moment scurt vorbim pe termen lung cum vor sta lucrurile. Il asigur ca eu nu voi avea probleme. Cred ca probleme vor fi la dansul mult mai mari.

Eu nu cred ca este in regula cum se intampla lucrurile in tara. Din pacate nu ma afecteaza numai pe mine.

Despre ceasurile ridicate de anchetatori: Am sosete, am ceasuri, lucruri normale pentru orice familie. Unele sunt luate acu 15 ani, acu 10 ani, acu 6 ani. Nu stiu daca valoreaza 20.000 euro.

Devenim tara denuntatorilor. eu nu ma pregatesc sa fac denunturi, eu ma pregatesc sa ma apar. 

UPDATE 11.02: Partenera lui Marian Vanghelie, Oana Niculescu Mizil, este audiata la DNA. La sosirea la sediul DNA aceasta a declarat ca nu crede ca este nimic adevarat. Intrebat de Marian Vanghelie, a afirmat: „Nu are niciun comision, credeti-ma”. Ea a mai spus ca nu stie nimic de nicio afacere si a negat ca ar fi facut o afecere impreuna cu Vanghelie.

UPDATE 10.36 Marian Vanghelie a venit la locuinta sa, unde se afla deja avocatul sau, astfel ca pot incepe perchezitiile. Intrebat ce cauta procurorii, Marian Vanghelie a raspuns: „O sa vedeti”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *