Familia Iohannis tace si face….bani de pe urma casei pierdute din Sibiu!

CASA PIERDUTA, CHIRIE, DREPT DE PROPRIETATE PIERDUT, PRESEDINTE ROMANIA, CASA SIBIU, KLAUS IOHANNIS, RISE PROJECT,

Statul roman intarzie sa isi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care KLAUS IOHANNIS a pierdut-o, prin hotarare irevocabila, in urma cu trei luni. Presedintele incaseaza in continuare CHIRIA imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat, in noiembrie, de Curtea de Apel din Brasov.

Informatia aceasta reiese dintr-un raspuns pe care Raiffeisen Bank l-a transmis la o intrebare adresata de RISE Project. „Raifeissen Bank, in calitate de chirias, nu a fost notificata de catre nicio institutie cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, asadar, trimestrial, conform contractului comercial in vigoare”, scrie in raspunsul dat de banca.

Desi hotararea pronuntata de Curtea de Apel Brasov este irevocabila, sistemul judiciar permite redeschiderea procesului pe care KLAUS IOHANNIS l-a pierdut in noiembrie. Una dintre caile care pot fi folosite pentru a cere rejudecarea litigiului este contestatia in anulare. KLAUS IOHANNIS a inregistrat o contestatie in anulare la Curtea de Apel Brasov, prin care cere desfiintarea verdictului.

Apoi, in decembrie, presedintele a cerut stramutarea procesului sau la o alta curte de apel din tara, solicitare care se judeca miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Cea mai valoroasa casa a presedintelui

RISE Project a reconstituit, anul trecut, felul in care Klaus Iohannis a ajuns sa detina sase proprietati imobiliare.

Confruntand acte administrative, contracte comerciale, hotarari judecatoresti si declaratii ale presedintelui, a reiesit ca din cele sase „case” ale lui Iohannis patru sunt legate intre ele dupa principiul papusilor rusesti.

Astfel, a treia casa dobandita in ordine cronologica a produs atat de multi bani din chirii incat cu ei presedintele le-a cumparat pe a patra, a cincea si a sasea.

Aceasta a treia casa – care, potrivit calculelor RISE, a generat rente in valoare de cate 320.000 de euro, pentru Iohannis si Bastea – este cea pe care Iohannis a pierdut-o in justitie in noiembrie 2015!!!!!

Ea fusese dobandita in 1999, printr-o actiune de retrocedare intemeiata pe acte false – dupa cum au stabilit mai multi magistrati.

In noiembrie 2015, la capatul unui proces care a durat 13 ani, falsul actelor respective a dus la anularea titlului de proprietate pe care familia Iohannis si asociata lor, familia Bastea, il aveau asupra imobilului.

Anul trecut, RISE a mai aratat si ca, pe vremea in care era primar al Sibiului, presedintele a consemnat in declaratia de avere sume chiar si de douazeci de ori mai mici decat cele care apareau in contractele sale de chirie.

Sursa text si INFOGRAFIE: RISE Project


1 Comment

  • mirela spune:

    Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *