Explicatia unui dobitoc! Iordache a dezvaluit de ce nu a fost recunoscut de protestatari

VICEPRESEDINTE CAMERA DEPUTATILOR, FLORIN IORDACHE, FOST MINISTRU JUSTITIE, REACTIE USR

Fostul ministrul al Justitiei, Florin Iordache, a afirmat, vineri, ca a fost in Piata Victoriei, pentru a vedea „care este perceptia oamenilor” asupra initiativelor de modificare a legislatiei penale, informeaza Agerpres.

„Trebuia o mai larga comunicare, pentru ca, din punctul meu de vedere, s-au facut niste demersuri normale, constitutionale si aceste demersuri cred ca, printr-o mai buna comunicare, acei oameni care stau in strada …. Pentru ca am fost in strada si oamenii nu stiau demersurile care sunt si la ce anume se refera legile. (…) Am vrut si eu sa vad care este perceptia oamenilor. Sunt oamenii nemultumiti, fara indoiala, de aceea am si hotarat sa-mi dau demisia. Nu este normal in acest moment sa avem Romania rupta in doua, cu doua mitinguri, unul in Piata Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandeaza, iar foarte multi dintre ei nu au citit continutul actelor normative”, a declarat Iordache la iesirea din Ministerul Justitiei, dupa predarea mandatului catre ministrul interimar Ana Birchall.

Ulterior, la Antena 3, Florin Iordache a precizat ca „vizita” sa din Piata Victoriei a avut loc luni si ca nu a fost recunoscut pentru ca „pai aveam fes in cap si fular la gat”. Fostul ministrul al Justitiei a adaugat ca a facut acest gest pentru ca „am vrut sa vad care e pulsul”.

In opinia sa, toate problemele aparute in legatura cu modificarile aduse legislatiei penale vor putea fi rezolvate prin dialog, in perioada urmatoare.

„Am inteles mesajul public si de aceea mi-am asumat si mi-am depus aseara demisia. Fara indoiala, avem nevoie de intarirea statului de drept si de o justitie independenta. (…) Este anormal sa avem o Romanie divizata, este anormal ca atunci cand incerci sa rezolvi anumite probleme, pentru ca, din punctul meu de vedere, hotararile Curtii Constitutionale sunt obligatorii. Cred ca, prin mai mare dialog, aceste probleme vor fi rezolvate, pentru ca altfel exista imposibilitatea instantelor sa se pronunte. O alta intrebare”, a mai spus Florin Iordache, starnind rasetele jurnalistilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *