Exercitiu militar in zona Marii Negre

zona marii negre

Baza militara de la Mihail Kogalniceanu va gazdui luni, de la ora 9.30, ceremonia de deschidere a exercitiului multinational Black Sea Rotational Force desfasurat in zona Marii Negre 15.1, a anuntat vineri Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit sursei citate, BSRF-15.1 este un exercitiu anual, condus de Comandamentul Fortelor Infanteriei Marine Americane dislocate in Europa si Africa, care se desfasoara in zona Marii Negre, in Balcani si in regiunea Caucazului. Acesta are drept scop cresterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea in comun a militarilor in vederea participarii la operatii de mentinere a pacii si de contra-insurgenta.

La exercitiu, planificat cu un an inainte de desfasurare si inclus in Planul cu principalele activitati ale Statului Major General, vor participa militari din Bulgaria, Georgia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Romania si SUA, iar activitatile de instruire in comun se vor desfasura in Bulgaria, Georgia si Romania.

Ceremonia de luni va marca, totodata, incheierea exercitiului multinational BSRF 14.3, desfasurat in perioada septembrie 2014 – februarie 2015 in facilitatile de instruire din tara, cat si in cele din Bulgaria si Serbia. La activitatile de instruire in comun au participat, alaturi de militari romani, militari din Bulgaria, Croatía, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Serbia si Statele Unite ale Americii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *