Eugen Teodorovici este propunerea pentru Ministerul de Finante

eugen teodorovici, ministru finantelor publice, amnistie fiscala, proiect de lege, contribuabili

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri dupa-amiaza, ca l-a propus la Ministerul de Finante pe ministrul Eugen Teodorovici, si, in locul sau, la Fonduri Europene, pe Marius Nica, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Anuntul a fost facut in cadrul unei declaratii de presa sustinute de la Palatul Victoria.

Prim-ministrul si-a inceput declaratiile cu subiectul celor doua Coduri Fiscale, aratand ca acestea sunt gata, urmand sa fie trimise la Parlament. De asemenea, a aratat ca ele ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016.

De asemenea, Victor Ponta a mentionat ca este nevoie de finalizarea proiectului privind Legea salarizarii, astfel incat angajatii din domeniul public sa aiba parte de un trai decent si sa fie tinuti „cat se poate de mult dincolo de tentatiile legate de coruptie”.

Declaratii Victor Ponta:

– Sunt absolut toate avizele cerute de lege, am semnat avizele catre presedintele Senatului. Mai departe, imediat ce conducerea Senatului va stabili, conform propriilor proceduri, urmeaza discutiile in comisiile de specialitate si vom participa la dezbaterile din Parlament.

– Nu pretindem ca aceasta forma a codurilor este una perfecta, s-a lucrat enorm de mult. Evident insa ca pot aparea imbunatatiri, amendamente, atata timp cat se incadreaza in filosofia generala de dezvoltare. Nu ne vom opune doar ca nu sunt ale Guvernului.

– Din punctul meu de vedere, este cel mai important proiect parlamentar in prima parte a anului.

– Sper sa trimitem Codurile presedintelui pana pe 30 iunie.

– Codurile urmeaza sa intre in vigoare pe 1 ianuarie, avand predictibiltiate si timp. Toti cetatenii si toate firmele din Romania vor avea un impact legat de aceste coduri.

– In partea a doua a anului, cel mai important nou proiect este cel referitor la Legea salarizarii.

– Nu putem sa vorbim pana nu avem Codul Fiscal.

– Ideile: un pic de ordine in haosul care stapaneste salarizarea publica, mai putin clase, trepte, si un mod de salarizare pentru angajatii din domeniul public, care pe de o parte sa le asigure un trai decent, pe de alta parte sa ii tina cat se poate de mult dincolo de tentatiile legate de coruptie.

– Cred ca trebuie sa lucram si la cauze legate de coruptie.

– Avem o crestere de venituri de peste 3 miliarde de lei. In principal e meritul ANAF.

– Sper ca ANAF sa isi continue activitatea fara excese, pentru ca atunci cand avem excese, trecem in partea cealalta.

– Avem datele preliminare legate de tot primul trimestru. Aceasta tendinta de a avea incasari suplimentare se pastreaza. Azi s-au realizat toate incasarile prevazute.

– Exista si o pastrare a tendintei de scadere a cheltuielilor.

– Dupa trei luni de zile, avem prevazut un deficit de 6 miliarde de lei. Dar suntem pe plus cu 1,5 miliarde de lei.

– Trebuie sa alegem o prevedere din Codul Fiscal sa o aplicam de la 1 iunie. Cand vom avea totul gata, vom lua decizia, dar daca nu vom face acest lucru, vom avea un excedent bugetar, ceea ce nu este neaparat un lucru bun.

– Toate pensiile si salariile care trebuia platite pana la 15 aprilie, vor fi platite pana pe 8 (salarii) si pana pe 10 (la pensii), pentru ca orice om obisnuit vrea sa isi cumpere ce e de cumparat pentru Sarbatorile Pascale.

– Astea sunt datele pe care voiam sa le prezint. Sa tinem aceasta tendinta, de crestere a veniturilor tuturor categoriilor din Romania.

– Am discutat cu dl presedinte Iohannis. L-am propus la Ministerul de Finante pe colegul meu, dl Teodorovici, si in locul sau, la Fonduri Europene, pe dl Marius Nica.

– Presedintele Iohannis a fost de acord cu aceste propuneri, iar luni, la ora 10.00, vor fi depuse juramintele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *