Emilian Ion, ambasadorul Romaniei in Pakistan, a revenit la Islamabad

elicopter prabusit pakistan, ambasador romania pakistan, emilian ion, revenire islamabad, bogdan aurescu, ministru de externe

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a declarat ca AMBASADORUL ROMANIEI in PAKISTAN, EMILIAN ION, care s-a aflat in ELICOPTERUL MILITAR PRABUSIT vineri, s-a intors sambata la Islamabad.

„Domnul Emilian Ion este acasa. Se odihneste, pentru ca a fost un moment extrem de dificil pentru dansul. Dar ma bucur sa va spun ca s-a intors la Islamabad acum doua ore si este bine”, a afirmat BOGDAN AURESCU.

Deocamdata nu exista alte informatii despre originea accidentului aviatic din Pakistan, a precizat presei ministrul, dupa ce a participat la evenimentele dedicate Zilei Europei care sunt organizate in Parcul Cismigiu.

AMBASADORUL ROMAN la Islamabad, EMILIAN ION, se afla in ELICOPTERUL care s-a PRABUSIT vineri in PAKISTAN, purtatorul de cuvant al MAE, Raluca Lunculescu, anuntand ulterior ca diplomatul a fost ranit usor. El a fost transportat la un spital din regiune, dar ranile sale nu au necesitat internarea, preciza Raluca Lunculescu.

Raluca Lunculescu a informat totodata ca, potrivit informatiilor oficiale pe care MAE roman le detine de la purtatorul de cuvant al armatei pakistaneze, primele date arata ca ELICOPTERUL MILITAR s-a PRABUSIT din cauza unor defectiuni tehnice.

„Nu exista la acest moment indicii care sa arate ca ar fi vorba de un atac terorist. Ancheta este in desfasurare”, adauga Raluca Lunculescu. Conform informatiilor de la Islamabad, accidentul elicopterului militar prabusit in Pakistan s-a soldat cu sapte morti — doi ambasadori straini, doua sotii de ambasadori si trei cetateni pakistanezi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *