Elvetia a ajuns la un acord istoric cu UE

elvetia

Comisia Europeana (CE) si Elvetia au ajuns joi la un acord care presupune furnizarea de informatii privind conturile detinute de rezidentii statelor membre UE in Tara Cantoanelor incepand cu anul 2018, ca masura menita sa sustina combaterea evaziunii fiscale.

Fiecare stat membru va primi anual numele, adresele, numerele de identificare si datele de nastere ale rezidentilor sai care detin conturi in Elvetia.

De asemenea, autoritatile elvetiene vor prezenta fiecarui stat UE informatii financiare extinse despre conturile respectivelor persoane, se arata intr-un comunicat al CE.

Astfel, rezidentii UE nu vor mai putea sa-si ascunda veniturile nedeclarate in conturi bancare in Elvetia, pentru a putea evita plata taxelor.

„Facem un pas decisiv spre transparenta fiscala totala intre Elvetia si Uniunea Europeana. Sunt increzator in faptul ca si celelalte state vecine ale UE vor urma acelasi proces. Aceasta transparenta este vitala pentru a ne asigura ca fiecare tara poate colecta veniturile cuvenite din taxe”, a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru Afaceri economice si financiare, impozitare si vami.

Acordul dintre Elvetia si Comisia Europeana urmeaza sa fie semnat dupa aprobarea sa de catre Consiliul UE si guvernul elvetian. CE estimeaza ca cele doua institutii vor aviza favorabil intelegerea pana in vara.

Sursa text si foto: ziare.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *