Elena Udrea ramane in arest la domiciliu

elena udrea, arest la domiciliu, mentinere decizie, magistrati iccj

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dezbatut joi contestatia depusa de fostul ministru ELENA UDREA fata de decizia instantei de a o mentine in AREST la DOMICILIU in dosarul GALA BUTE. Magistratii ICCJ au hotarat sa mentina starea de arest la domiciliu pentru fostul demnitar.

ELENA UDREA a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul GALA BUTE fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana detinute de ELENA UDREA, Stefan Lungu — fost consilier al ELENEI UDREA, Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, ELENA UDREA ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.

Sursa foto: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *