ELENA UDREA este in corzi: DNA ii intocmeste cereri de arestare pe banda rulanta

arestare, aviz, camera deputatilor, DNA, dosarul gala bute, elena udrea, extindere urmarire penala, procurori

Directia Nationala Anticoruptie cere aviz de la Camera Deputatilor pentru ARESTAREA PREVENTIVA a ELENEI UDREA, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, dupa ce procurorii au extins urmarirea penala pe numele ei si pentru luare de mita, in dosarul “Gala Bute”.

UPDATE 18.19: DNA a formulat o NOUA CERERE prin care se solicita incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE a ELENEI UDREA, in DOSARUL MICROSOFT.

UPDATE 18.09: Deputatul ELENA UDREA a anuntat la Realitatea TV ca va face o serie de dezvaluiri spectaculoase, incepand de miercuri seara, in legatura cu evenimentele din ultimele zile.

Totodata, fostul ministru al Turismului a spus ca va prezenta probe in legatura cu vizita lui SEBASTIAN GHITA in arest la fostul sau sot, DORIN COCOS.

“Voi mai spune multe si incepand de acum. Mai am timp sa spun multe lucruri. Voi scrie o scrisoare tuturor ambasadelor, sa se stie ce se intampla in acest moment in Romania. Stiu cu cine ma lupt. Voi spune mai multe incepand din aceasta seara. O sa aduc si o minima proba legat de vizita lui Ghita in arest la sotul meu. O sa spun in aceasta seara”, a declarat ELENA UDREA.

UPDATE 17.31: Deputatul ELENA UDREA a declarat, miercuri, ca va face declaratii in Plenul Parlamentului pentru a demasca mai multe personaje cheie din dosarul sau, dupa ce procurorii DNA au cerut arestarea sa preventiva.

“In mod cert voi avea o expunere in fata Parlamentului care este format din oameni cu bune si cu rele, care au votul poporului, puterea trebuie sa exercite transparent. Eu voi avea o expunere in fata acestui for in care voi spune tot ce se intampla in Romania in acest moment. Tot mai am timp sa spun toate lucrurile pe care le stiu, pana se va intampla arestul preventiv, daca se va intampla”, a spus ELENA UDREA intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

“M-am luptat zece ani ca justitia sa fie independenta. De multe ori, cei care fac justitie au slabiciuni. Este strigator la cer ce se intampla dupa ce am formulat acuzatiile la adresa lui Florian Coldea. Indiferent daca ELENA UDREA a gresit sau nu, ce se intampla acum este lupta mea cu generalul Coldea. Patru ani de zile nu am fost solicitata sa dau nicio declaratie. De patru zile apar acuzatii peste acuzatii. Nimeni nu contesta relatia foarte buna pe care o are Kovesi cu Coldea”, a completat deputatul.

“Faptul ca il acuz pe generalul Coldea de interferente majore in campania electorala (este cauza a ceea ce mi se intampla – n.r.). Nimeni nu poate contesta relatia dintre Coldea si Kovesi. Relatia foarte buna pe care o au si sunt procurori si judecatori care spun ca iau deciziile sub presiunea SRI. Noi am facut mitul Kovesi, eu si multi altii am construit mitul Kovesi. Si aceasta institutie e formata din oameni care au slabiciuni. Nu stiu ce voi face, dar in mod cert voi avea o expunere in fata Parlamentului”, a mai spus ELENA UDREA.

“Puterea corupe, un om care vrea sa detina toata puterea, pentru ca detine secretele tuturor, poate devia activitatea tuturor institutiilor. Eu nu acuz cu nimic SRI-ul, vorbesc de lucrurile pe care un om, general SRI, le face in acest moment”, a completat ELENA UDREA.

ELENA UDREA a mai declarat ca va face mai multe dezvaluiri in legatura cu mai multe persoane care i-au cerut bani. Printre numele mentionate se numara Raluca Turcan, Valeriu Turcan, Cristian Rizea si Oreste Teodorescu. “Voi spune tot ce stiu despre acesti oameni care mi-au cerut bani”, a declarat ELENA UDREA.

“Intr-un dosar in care nu am fost chemata patru ani si eu nu stiu care sa fie acuzatiile. O firma ar fi sponsorizat aceasta Gala la cererea celor din minister. Nu m-a intrebat nimeni daca am vorbit asa ceva cu patronii firmei. Nu e ca am luat eu bani sau cineva din minister” a adaugat ELENA UDREA.

UPDATE 17.28: Cererea DNA a ajuns la Camera Deputatilor si va fi discutata joi de la ora 12.00, in sedinta Biroului Permanent.

“La data de 4 februarie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie au dispus extinderea cercetarilor fata de Udrea Elena Gabriela, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Prin urmare, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, LAURA CODRUTA KOVESI, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Elena Gabriela Udrea pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

De asemenea, referatul cauzei a fost transmis ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului de Elena Gabriela Udrea pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita.

Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010-2012, se mai arata in comunicat.

“Prezentele cereri intra sub incidenta prevederilor Codului de Procedura Penala si ale Constitutiei Romaniei, prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale, respectiv incuviintarea arestarii preventive, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie”, se mai spune in textul remis de procurori presei.

Sursa foto: gandul.info

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *