EDWARD SNOWDEN ramane inca doi ani in Rusia

AZIL PRELUNGIT, CIA, Edward Snowden, FOST CONSULTANT NSA, MINISTER EXTERNE RUSIA, rezidenta, rusia

Fostul contractor al serviciilor americane de informatii Edward Snowden, care a fugit din Statele Unite si s-a refugiat in Rusia in 2013, a primit azil inca doi ani in aceasta tara, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe.

“Sejurul lui Snowden in Rusia a fost prelungit cu alti doi ani”, a precizat Maria Zaharovna intr-un mesaj postat pe Facebook, relateaza Reuters, citata de News.ro.

Fostul consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) si CIA a primit azil in Rusia, dupa ce a dezvaluit vastul sistem de supraveghere infiintat de catre autoritatile americane. Pe de alta parte, presedintele american Barack Obama a comutat marti, cu trei zile inainte sa plece de la Casa Alba, pedeapsa lui Chelsea Manning, care ispasea 35 de ani de inchisoare dupa ce a transmis documente confidentiale WikiLeaks.

SUA au cerut in mai multe randuri Rusiei sa il extradeze pe Edward Snowden, insa Moscova nu intentioneaza sa faca acest lucru. Oficialii americani au garantat ca Snowden nu va fi condamnat la moarte, insa fostul consultant NSA risca o pedeapsa serioasa daca se intoarce in Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *