EDUARD HELLVIG: i s-a scos un cos, dar mai are cateva furuncule!

EDUARD-HELLVIG-MARUL-OTRAVIT-DIN-CADRUL-PNL

Recent, l-am vazut pe domnul Hellvig, fost PUR, fost PC, fost adversar al PSD, apoi prieten al PSD si adversar al PD-L, apoi iar adversar al PSD dar prieten al PD-L, actual PNL, jubiland cu hartia de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) care il absolva intr-un final de acuzatia de incompatibilitate.

Sa fi fost altul, mai cu minte, ar fi tacut.

De ce?

Pai cine are curiozitatea si citeste hartiile initiale ale ANI, vede mai multe…

Vede de exemplu ca in perioada 20.12.2011 – 14.09.2012, ar fi fost fost angajat pe functia de cercetator in stiinte politice in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., societate care nu se incadreaza in categoria societatilor care desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare.

Asupra acestui subiect ICCJ nu s-a pronuntat. Nici nu avea cum. Este de competenta DNA care poate verifica de unde isi tragea banii S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., ca sa-i plateasca mai apoi pe ”consultanta”.

Tot in hartiile initiale, un curios ar afla si de S.C. LIFE LINE – MEDICAL CENTER S.R.L.. De unde domnul Hellvig a incasat bani, sub forma de salariu, desi nu era angajat al societatii. Era vorba de un para-ndarat de ”doar” 2.000 EURO/luna, cu un total de 6.000 EURO in cele 3 luni cat a incasat ilegal drepturi salariale.

Curiosii insa se uita si la miliardele cheltuite pentru concertul Lady Gaga de domnul (atunci) Ministru Hellvig. Miliarde care aveau un semn de intrebare atat de mare incat initial domnul Hellvig nici nu si-a recunoscut semnatura pe contract, dand vina in mod reflex pe predecesoarea Udrea. Aceeiasi curiosi ar mai intreba si de tradarea administrata lui Crin Antonescu de domnul Hellvig sau de relatia cu Marcel Bolos si fondurile europene.

Din punct de vedere politic, o curiozitate este sustinerea unui om care, in putinele confruntari electorale prin care a trecut, a reusit sa faca doar anti-performanta. Probabil de aceea, dupa scorul record de la parlamentarele din 2008, cand chiar acasa la el nu reusit mai mult de 4.324 de voturi, s-a refugiat la Ilfov, in sanul cald al colegului Petrache.

Dar o intrebare care va ramane fara raspuns este cea legata de CV…

Cum reuseste un proaspat absolvent de facultate in 1997 sa sara direct la nivel de consilier al ministrului de interne un an mai tarziu? Cum si cu ce sa-l consiliezi pe un ministru, atata timp cat tu esti la inceputul carierei si trebuie sa inveti? Cariera ulterioara a domnului Hellvig are o legatura cu la raspunsul la aceasta intrebare. Asa cum si o are si pozitionarea de ”coordonator al campaniei prezidentiale pentru Crin Antonescu”, in anul imediat urmator unui total esec al propriei candidaturi, intr-un amarat de colegiu, din chiar zona natala.

Ceva il impinge in sus pe domnul Hellvig. Si nu pare sa fie propria competenta….