EDUARD HELLVIG amanat. Votul din Parlament, saptamana viitoare

bilant sri 2014, eduard hellvig, director sri,

Votul pentru numirea lui EDUARD HELLVIG in fruntea Serviciului Roman de Informatii (SRI) ar fi trebuit sa aiba loc miercuri dupa ce, marti, Comisia parlamentara de control a Serviciului Roman de Informatii (SRI) a dat aviz favorabil. Conform unor surse politice plenul reunit al PARLAMENTULUI va fi amanat pentru maine (n.red. joi) sau pentru saptamana viitoare.

UPDATE:  VALERIU ZGONEA, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca plenul in cazul numirii lui EDUARD HELLVIG  in fruntea SRI a fost AMANAT pentru saptamana viitoare. Votul va avea loc, luni 2 martie sau marti 3 martie.

In aceste conditii, posibila numirea a lui EDUARD HELLVIG in fruntea Serviciului Roman de Informatii (SRI) se amana. Potrivit sursei amintite, o decizie finala se va lua, miercuri, in jurul orei 13.oo in cadrul sedintei BIROURILOR PERMANENTE ale celor doua Camere. Motivul este acela conform caruia, PSD s-a razgandit in privinta sustinerii lui EDUARD HELLVIG pentru postul de director al SRI. Oficial, parlamentarii vor da vina pe numarul mare de lucrari din aceste zile.

Aceasta posibila amanare a votului a fost confirmata si de parlamentarul liberal CATALIN BOBOC aflat in studioul B1 Tv. Acesta a declarat ca desi votul pentru numirea lui EDUARD HELLVIG la sefia SRI ar fi fost o simpla formalitatea se pare ca social democratii in frunte cu premierul VICTOR PONTA ar fi facut un pas inapoi.

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS l-a propus saptamana trecuta pe EDUARD HELLVIG pentru sefia SRI, eurodeputatul liberal urmand sa il inlocuiasca pe demisionarul GEORGE MAIOR.

“Birourile permanente reunite, consultandu-se cu reprezentantii comisiei pentru controlul SRI de la nivelul Parlamentului au stabilit ca marti la ora 10,00 va avea loc audierea domnului EDUARD HELLVIG pentru functia de director al SRI. Miercuri la ora 13,00, Birourile permanente reunite vor lua în discutie dupa ce vor primi raportul comisiei SRI convocarea celor doua Camere pentru vot”, a anuntat luni vicepresedintele Senatului CRISTIAN DUMITRESCU, la finalul Birourilor reunite.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *