DUMITRU BUZATU, baronul PSD din fruntea CJ Vaslui

dumitru-buzatu-presedintele-cj-vaslui

Statul roman este un stat prost si fara viziune. Ce inseamna sa ai viziune, sa ai o strategie? Inseamna sa stii ce poti face pentru a trai mai bine, folosindu-te de calitatile pe care le ai. Ce calitati are Romania? De exemplu, peste 70 la suta din suprafata judetului Vaslui este buna de folosit pentru agricultura. Desi acum este unul dintre cele mai sarace judete ale tarii, Vasluiul poate deveni, cu ajutorul fondurile europene, granarul Moldovei si pe viitor al Romaniei.

Investitiile in agricultura de la Vaslui s-au dovedit profitabile: cazul omului de afaceri Adrian Porumboiu este relevant, fostul arbitru de fotbal imbogatindu-se din exploatarile agricole pe care le detine. Bun. Ce face Romania cand stie ca poate dezvolta agricultura la Vaslui si peste tot in tara, astfel incat sa poata hrani 80 de milioane de locuitori? In paranteza fie spus, noi ca romani trebuie sa intelegem ca, cel putin in urmatorii 50 de ani, nu vom putea sa concuram statele europene in sectoare economice industriale. Dar putem fi cei mai buni in agricultura si in domeniul tehnologiei informatiei (avem printre cei mai buni softisti din lume).

Bun, ce fac politicienii care stiu aceste lucruri? Evident, fac pe prostii, adica sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist in judetul Vaslui. Nimeni nu contesta necesitatea ca Romania sa devina independenta energetic fata de gazele din Rusia, dar sa sabotezi intreaga agricultura din Vaslui este prostie sau sabotaj impotriva intereselor nationale. Nu spun cuvinte mari, exploatarea gazelor de sist de la Vaslui va afecta mediul si toate investitiile in agricultura vor fi afectate. Ce agricultura biologica mai poti face la umbra unei sonde care face fracturare hidraulica si care consuma cantitati enorme de apa?

Baronul judetului Vaslui, care lupta pentru inceperea exploatarii gazelor de sit, este tocmai un PSD-ist. Se numeste Dumitru Buzatu si este presedintele Consiliului Judetean Vaslui si seful organizatiei PSD. Anul trecut, Buzatu era un inversunat contestatar al companiei Chevron, cea care a fortat inceperea explorarii in satul vasluian Pungesti, unde s-a produs recent si mini- revolutia anti gaze de sist. Buzatu conducea multimea de protestatari – peste 10.000 de vasluieni – care strigau in 2012 ca Chevronul trebuie sã pãrãseascã Romania. Buzatu a jurat pe Biblie ca nu-i va lasa pe americani sa distruga judetul si urla ca trebuie oprit masacrul! In final, a fost ales sef al judetului Vaslui, dupa care s-a plimbat pe banii companiei Chevron in diverse excursii de informare. Apoi, senin, ca o floare de- nu- ma- uita, baronul Buzatu a dat avizele de forare necesare companiei Chevron, pentru mai multe locatii din judet. Intre timp, a mers la inmormantarea liderului comunist Hugo Chavez in Venezuela. Buzatu este profesor de filosofie si spune despre el ca este marxist- comunist. Chavez s-ar intoarce in mormant daca ar vedea cum un bolsevic ii sprijina pe capitalistii verosi de la Chevron.

Opinia mea este ca Buzatu poate fi suspectat de oportunism filosofic sau mai degraba ideologic. Interesant este ca baronul Dumitru Buzatu (adept al egalitatii totale intre oameni) este unul dintre cei mai mari latifundiari ai judetului: in ultimii ani, baronul de Vaslui a cumparat nu mai putin de 100 de hectare de teren agricol in judet si la Suceva si recunoaste cu mandrie ca este fermier. Mai degraba mosier as spune eu, pentru ca terenurile lui Buzatu sunt lucrate in arenda. Cu alte cuvinte si Buzatu recunoaste ca la Vaslui se poate face agricultura profitabila! Ca orice mic baronas de provincie, Buzatu a avut grija sa-si captuseasca familia cu functii si sinecuri politice. Sotia sa, Gabriela Cretu este filozoafa si ea, o ideoloaga a miscarii de stanga din Romania si o feminista convinsa. Doamna Cretu- Buzatu este acum senator in parlamentul Romaniei, initial ea fusese promovata euro-parlamentar PSD, iar fiul baronului de Vaslui este directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Afaceri, institutie aflata tocmai in subordinea consiliului judetean. Practic, ultimii 23 de ani de democratie au fost pentru comunistul Dumitru Buzatu o binecuvantare filozofica si financiara. Buzatu a reusit dupa 1989 sa se imprieteneasca cu Ion Iliescu si, dintr-un simplu profesor de filosofie de liceu, sa devina politician de profesie. Buzatu a fost deputat PSD timp de 14 ani in intervalul 1992-2004, dupa care a devenit, incet dar sigur, un baron local aflat acum la apogeul puterii sale.

Politicienii de profesie ca Dumitru Buzatu sunt alesi sa conduca o populatie din ce in ce mai saracita si buna de manipulat. Filozofia filozofului Buzatu este una simpla dar eficienta: nu conteaza cat minti, importante sunt voturile…

Sursa foto si text: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *