Dorina Gont a fost arestata preventiv

dorina gont, lucian gont, evaziune fiscala, presedinte executori judecatoresti, prejudiciu urias, dna, arestare preventiva, ciprian nistor

Dorina Gont, presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, a fost arestata preventiv pentru 30 de zile. Dorina Gont fusese retinuta, marti dimineata, alaturi de alte trei persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de trei milioane de euro. In acelasi dosar a fost arestat preventiv si omul de afaceri Ciprian Nistor.

Peste 70 de politisti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, au facut, luni, 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, la persoane suspectate de evaziune fiscala, fiind perchezitionate si doua locuinte folosite de sotii Dorina Gont si Lucian Gont.

In urma perchezitiilor, au fost aduse la audieri opt persoane, printre care si executorul judecatoresc Dorina Gont. Omul de afaceri Ciprian Nistor este acuzat de anchetatori ca ar controla firme offshore in conturile carora ar fi fost virati bani din evaziune fiscala.

Anchetatorii au demarat procedurile pentru instituirea sechestrului asigurator pe cinci imobile si pe conturile executorului judecatoresc Dorina Gont, declarau luni surse din Politie. Potrivit surselor citate, este vorba despre locuinte de lux, o parte dintre acestea fiind situate in judetul Ilfov, in localitatile Afumati, Popesti Leordeni si Corbeanca.

Conform Politiei Romane, in acest dosar este vizata activitatea infractionala a lucratorilor unui birou de executor judecatoresc si a reprezentantilor a zece societati comerciale, suspectati de evaziune fiscala, prin sustragerea de la plata taxelor si a impozitelor catre bugetul de stat, prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive.

Prin comiterea acestor infractiuni, in perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro, a mai aratat Politia Romana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *