DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea

gabriel oprea, dna, abuz in serviciu, limuzina de lux, fost ministru interne, audiere, nicolae gheorghe, fost sef dipi

Gabriel Oprea, fost vicepremier si ministru de Interne, s-a prezentat miercuri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost chemat de procurori pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul pus pe o parte dintre bunurile sale, pentru recuperarea prejudiciului in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Oprea a fost chemat la DNA in legatura cu al doilea dosar penal care il vizeaza, privind achizitii ale Ministerului de Interne, in perioada in care acesta era condus de fostul lider UNPR. Pe 17 februarie, DNA a cerut Parlamentului incuviintarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru abuz in serviciu in acest dosar, solicitare aprobata de Senat pe 24 februarie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei in acest dosar, sustin procurorii DNA.

Gabriel Oprea este acuzat de procurorii anticoruptie ca, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, a suplimentat bugetul Departamentului de Informatii si Protectie Interna cu 410.000 lei pentru a fi cumparata o limuzina Audi A8 pe care a folosit-o exclusiv in perioada august – octombrie 2015.

Procurorii anticoruptie sustin ca in sediul ministerului, seful de la interne avea canapele noi, dar si un jacuzzi, cumparate din banii pe care ministerul ar fi trebuit sa-i cheltuiasca pentru combaterea coruptiei. Cel mai ieftin model de Audi A8 costa 84.000 de euro si este o limuzina cu motorizari ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun ca un astfel de model ar fi fost cumparat de sefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, dupa ce acesta a fost de acord sa dea mai multi bani serviciului secret de informatii al MAI si sa schimbe destinatia unor fonduri.

Prejudiciul in acest dosar este de 410.000 de lei, iar procurorii spun ca din acesti bani s-a cumparat atat bolidul de lux, canapele noi, cat si un jacuzzi pentru cabinetul fostului ministru de interne.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *